De 'gevers' in de Kringwinkel De Cirkel kregen allemaal een bloemetje zaterdag.
Volledig scherm
De 'gevers' in de Kringwinkel De Cirkel kregen allemaal een bloemetje zaterdag. © RV

Kringwinkel De Cirkel zet gevers in de bloemetjes

BrechtDe Kringwinkel in Brecht heeft zaterdag de ‘gevers’ in de bloemetjes gezet tijdens de ‘week van de gever’. Iedereen die herbruikbare spullen kwam afgeven werd er feestelijk ontvangen en werd letterlijk in de bloemetjes gezet, want elke gever kreeg een mooie amaryllis cadeau.

 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 1. Kalmthout Goes Qatar: reusachtige tent en scherm op marktplein om te supporteren voor onze Rode Duivels: “Tot 3.000 bezoekers mogelijk in verwarmde tent”
  Kalmthout

  Kalmthout Goes Qatar: reusachti­ge tent en scherm op marktplein om te supporte­ren voor onze Rode Duivels: “Tot 3.000 bezoekers mogelijk in verwarmde tent”

  In de grootsteden mag er dan weinig animo zijn om iets te organiseren rond het WK van onze Rode Duivels in Qatar, in Kalmthout is dat wel het geval. Alvast de drie groepsmatchen worden uitgezonden in een (verwarmde) tent op een (reusachtig) scherm. Enkele dagen voor de eerste match en enkele dagen na de laatste match in de voorronde staan er optredens gepland.
 2. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.