De 'gevers' in de Kringwinkel De Cirkel kregen allemaal een bloemetje zaterdag.
Volledig scherm
De 'gevers' in de Kringwinkel De Cirkel kregen allemaal een bloemetje zaterdag. © RV

Kringwinkel De Cirkel zet gevers in de bloemetjes

BrechtDe Kringwinkel in Brecht heeft zaterdag de ‘gevers’ in de bloemetjes gezet tijdens de ‘week van de gever’. Iedereen die herbruikbare spullen kwam afgeven werd er feestelijk ontvangen en werd letterlijk in de bloemetjes gezet, want elke gever kreeg een mooie amaryllis cadeau.

 1. Wie deze escape room binnen de 4.444 seconden verlaat met alle kristallen, krijgt 200 euro mee naar huis: “Geen sleutel nodig, alles werkt digitaal”
  Schoten

  Wie deze escape room binnen de 4.444 seconden verlaat met alle kristallen, krijgt 200 euro mee naar huis: “Geen sleutel nodig, alles werkt digitaal”

  In tegenstelling tot Antwerpen telde Schoten tot voor kort geen enkele escaperoom. Daar is sinds deze week verandering in gekomen. Tim Meyvis (35) heeft in zijn woning op de Zilvervosdreef ‘The Omega Directive’ geopend. Geen enkele sleutel komt eraan te pas, want de escaperoom werkt volledig op computers. Het thema: sciencefiction met een knipoog naar de Oude Grieken.
 2. “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuisjes van decorbouwers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten
  PREMIUM
  Lommel/Balen/Vlaanderen

  “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuis­jes van decorbou­wers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten

  De coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”