Patrick Mestdagh (links); de verbrande heide op het Groot Schietveld
Volledig scherm
Patrick Mestdagh (links); de verbrande heide op het Groot Schietveld © emz/Belga

Komende twee weken geen schietoefeningen op Groot Schietveld: leger bekijkt maatregelen na natuurbrand

Brasschaat/Brecht/WuustwezelDe komende twee weken zal het leger geen schietoefeningen doen op het militaire domein en natuurgebied Groot Schietveld op de grens van Brasschaat, Brecht en Wuustwezel. Na de grote brand die 570 hectare heide en bos in as legde, wil Bataljon Artillerie Brasschaat in detail bekijken welke bijkomende maatregelen nodig zijn om het risico op een dergelijke brand in de toekomst te vermijden. Dat meldt luitenant-kolonel en korpscommandant Patrick Mestdagh op Facebook. 

 1. Schietcommandant over natuurbrand in Brecht: “Logisch dat wij daar schieten, maar deze gevolgen zijn niet logisch”
  PREMIUM
  Brecht/Brasschaat/Wuustwezel

  Schietcom­man­dant over natuur­brand in Brecht: “Logisch dat wij daar schieten, maar deze gevolgen zijn niet logisch”

  Het leger krijgt heel wat kritiek vanwege de forse natuurbrand op het militair domein en het natuurgebied Groot Schietveld in Brecht, aangezien die ontstond na schietoefeningen. Patrick Mestdagh, plaatscommandant Brasschaat en korpscommandant Brasschaats Bataljon Artillerie, erkent dat er een reële kans is dat de militaire oefeningen effectief de oorzaak zijn van het vuur. “Al hebben dezelfde oefenomstandigheden als vrijdag voorheen nog nooit problemen gegeven.”
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 1. “Een barbecue voor reigers en buizerds”: boswachter Groot Schietveld meet schade op na natuurbrand
  PREMIUM
  Brecht/Wuustwezel/Brasschaat

  “Een barbecue voor reigers en buizerds”: boswachter Groot Schietveld meet schade op na natuur­brand

  De forse brand op het Groot Schietveld op de grens van Brecht, Wuustwezel en Brasschaat heeft ongeveer 570 hectare aan bos en heide in de as gelegd. De onmiddellijke gevolgen voor de natuur zijn groot. “Dieren zonder snelle poten of vleugels hadden geen schijn van kans”, zegt boswachter Harry Thys. Maar ook de indirecte impact is niet te onderschatten.