Patrick Mestdagh (links); de verbrande heide op het Groot Schietveld
Volledig scherm
Patrick Mestdagh (links); de verbrande heide op het Groot Schietveld © emz/Belga

Komende twee weken geen schietoefeningen op Groot Schietveld: leger bekijkt maatregelen na natuurbrand

Brasschaat/Brecht/WuustwezelDe komende twee weken zal het leger geen schietoefeningen doen op het militaire domein en natuurgebied Groot Schietveld op de grens van Brasschaat, Brecht en Wuustwezel. Na de grote brand die 570 hectare heide en bos in as legde, wil Bataljon Artillerie Brasschaat in detail bekijken welke bijkomende maatregelen nodig zijn om het risico op een dergelijke brand in de toekomst te vermijden. Dat meldt luitenant-kolonel en korpscommandant Patrick Mestdagh op Facebook. 

 1. Schietcommandant over natuurbrand in Brecht: “Logisch dat wij daar schieten, maar deze gevolgen zijn niet logisch”
  PREMIUM
  Brecht/Brasschaat/Wuustwezel

  Schietcom­man­dant over natuur­brand in Brecht: “Logisch dat wij daar schieten, maar deze gevolgen zijn niet logisch”

  Het leger krijgt heel wat kritiek vanwege de forse natuurbrand op het militair domein en het natuurgebied Groot Schietveld in Brecht, aangezien die ontstond na schietoefeningen. Patrick Mestdagh, plaatscommandant Brasschaat en korpscommandant Brasschaats Bataljon Artillerie, erkent dat er een reële kans is dat de militaire oefeningen effectief de oorzaak zijn van het vuur. “Al hebben dezelfde oefenomstandigheden als vrijdag voorheen nog nooit problemen gegeven.”
 2. Turnen in Pairi Daiza: De Gele Flamingo laat kinderen balanceren op Wereld Yoga Dag
  Zoersel/Malle/Brecht

  Turnen in Pairi Daiza: De Gele Flamingo laat kinderen balanceren op Wereld Yoga Dag

  De Gele Flamingo heeft de Wereld Yoga Dag niet zomaar laten passeren. De webwinkel voor baby-, peuter- en kleuterartikelen heeft kinderen laten kennismaken met de balansplank ‘Wobbel’ in het Henegouws dierenpark Pairi Daiza, in samenwerking met kinderpsychologe en ‘Wobbellesgeefster’ Frauke Molen. De 156.000 volgers van het Instagram-account konden de turnsessie meedoen of volgen via een livestream.