Plastipak in Brecht voert een reorganisatie door.
Volledig scherm
Plastipak in Brecht voert een reorganisatie door. © Toon Verheijen

Jobs op de helling bij Plastipak: sociaal overleg opgestart

BrechtPlastipak in Brecht, dat deel uitmaakt van een internationale groep en een wereldwijde leider is in de verpakkings- en recyclingindustrie, gaat een deel van zijn productielijn afslanken. Het bedrijf heeft zijn intentie kenbaar gemaakt om tot collectief ontslag over te gaan. Het overleg met de sociale partners is opgestart. 

 1. Kunstacademie IKO gaat samenwerking aan met ‘gewone’ scholen
  Hoogstraten/Brecht

  Kunstacade­mie IKO gaat samenwer­king aan met ‘gewone’ scholen

  De gemeentelijke basisscholen De Meerpaal-Kiekeboe in Meer en De Wijsneus in Wortel zijn gestart met een workshop ‘Kunstkuur’. Met het project wil IKO De Kunstacademie (Hoogstraten) een driejarig samenwerkingsverband aangaan met basis- en secundaire scholen in en rond Hoogstraten om leerlingen kennis te laten maken met het deeltijds kunstonderwijs. Ook op het Klein Seminarie en op de gemeentelijke basisscholen van Brecht worden de kunstkuren gegeven.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.