Sophie Claes in de fysieke winkel van De Gele Flamingo, die haar Instagramaccount met 147.000 volgers kwijt is .
Volledig scherm
Sophie Claes in de fysieke winkel van De Gele Flamingo, die haar Instagramaccount met 147.000 volgers kwijt is . © Klaas De Scheirder

Instagramaccount van populaire webshop De Gele Flamingo plots verdwenen: “In één klap 147.000 volgers kwijt”

Zoersel/Brecht/MalleHet Instagramaccount van De Gele Flamingo is plotseling verdwenen. Dat is een serieuze aderlating, want de populaire webshop voor baby- en kinderartikelen had 147.000 volgers op het sociale medium. “We hebben er jaren werk ingestoken”, zucht zaakvoerster Sophie Claes uit Sint-Job-in-‘t-Goor (Brecht), die het profiel nog probeert te recupereren via moederbedrijf Facebook. 

  1. Populaire webshop De Gele Flamingo opent na acht jaar ook fysieke winkel: “Voornamelijk om advies te kunnen geven”
    Zoersel

    Populaire webshop De Gele Flamingo opent na acht jaar ook fysieke winkel: “Voorname­lijk om advies te kunnen geven”

    De Gele Flamingo blijft hoge toppen scheren. Sophie Claes (38) uit Sint-Job-in-‘t-Goor (Brecht) begon in 2013 als jonge mama deze webshop voor baby- en kinderspulletjes. Haar startkapitaal: 1.200 euro. Vorig jaar draaide haar bedrijf een omzet van 5 miljoen euro. Het populair online concept opent dinsdag een fysieke winkel in Zoersel. “Vooral bij hun eerste kind willen ouders toch wat extra uitleg”, verklaart zaakvoerster Sophie Claes. Retailexpert Gino Van Ossel verwacht dat steeds meer webshops ook fysiek aanwezig zullen zijn in de toekomst.