Sophie Claes in de fysieke winkel van De Gele Flamingo, die haar Instagramaccount met 147.000 volgers kwijt is .
Volledig scherm
Sophie Claes in de fysieke winkel van De Gele Flamingo, die haar Instagramaccount met 147.000 volgers kwijt is . © Klaas De Scheirder

Instagramaccount van populaire webshop De Gele Flamingo plots verdwenen: “In één klap 147.000 volgers kwijt”

Zoersel/Brecht/MalleHet Instagramaccount van De Gele Flamingo is plotseling verdwenen. Dat is een serieuze aderlating, want de populaire webshop voor baby- en kinderartikelen had 147.000 volgers op het sociale medium. “We hebben er jaren werk ingestoken”, zucht zaakvoerster Sophie Claes uit Sint-Job-in-‘t-Goor (Brecht), die het profiel nog probeert te recupereren via moederbedrijf Facebook. 

 1. Populaire webshop De Gele Flamingo opent na acht jaar ook fysieke winkel: “Voornamelijk om advies te kunnen geven”
  Zoersel

  Populaire webshop De Gele Flamingo opent na acht jaar ook fysieke winkel: “Voorname­lijk om advies te kunnen geven”

  De Gele Flamingo blijft hoge toppen scheren. Sophie Claes (38) uit Sint-Job-in-‘t-Goor (Brecht) begon in 2013 als jonge mama deze webshop voor baby- en kinderspulletjes. Haar startkapitaal: 1.200 euro. Vorig jaar draaide haar bedrijf een omzet van 5 miljoen euro. Het populair online concept opent dinsdag een fysieke winkel in Zoersel. “Vooral bij hun eerste kind willen ouders toch wat extra uitleg”, verklaart zaakvoerster Sophie Claes. Retailexpert Gino Van Ossel verwacht dat steeds meer webshops ook fysiek aanwezig zullen zijn in de toekomst.
 2. Vriendschapsfraudeur op Facebook maakt tot 300.000 euro buit bij eenzame, goedgelovige vrouwen: “Ze is nog steeds in de ban van die ‘Amerikaanse militair’”
  PREMIUM
  Koksijde/Machelen/Merelbeke/Brecht/Assenede

  Vriend­schaps­frau­deur op Facebook maakt tot 300.000 euro buit bij eenzame, goedgelovi­ge vrouwen: “Ze is nog steeds in de ban van die ‘Amerikaan­se militair’”

  “Mijn cliënte gelooft nog steeds niet dat ze opgelicht is. Het kost enorm veel moeite om haar uit te leggen dat die ‘vriend’ een oplichter is”, klonk het dinsdagmorgen in de Veurnse rechtbank. Een 40-jarige Nigeriaan uit Machelen stond er bij verstek terecht voor vriendschapsfraude via Facebook. Verdeeld over meerdere slachtoffers maakte hij bijna 300.000 euro buit, door een verhaaltje op te hangen over een... Amerikaanse militair in Jemen die overgeplaatst wordt naar Irak. Hij riskeert 38 maanden celstraf.
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.