Het nieuwe administratief centrum van Brecht komt in het Gemeentepark. Het huidige Jan van der Noot wordt ervoor grondig verbouwd.
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe administratief centrum van Brecht komt in het Gemeentepark. Het huidige Jan van der Noot wordt ervoor grondig verbouwd. © RV

Gemeente maakt eerste schets van nieuw administratief centrum bekend: “Iedereen moet zich hier meteen welkom voelen”

BrechtHet dossier van het nieuwe administratieve centrum van Brecht gaat een nieuwe fase in. Uit maar liefst negen kandidaten werd het architectenteam Met Zicht Op Zee aangesteld om het nieuwe ‘huis van de burger' uit te tekenen. Het huidige gemeenschapscentrum Jan vander Noot zal volledig verbouwd worden. Het nieuwe centrum zou er tegen 2025 moeten staan. De eerste schetsen zijn alvast veelbelovend. Lees hier alles over de plannen in ons dossier.

 1. Antwerpse zangeres Miss Angel (24) kijkt uit over Times Square: “Ik dacht aan een poster op de Meir, het is een gigantische led-wall in New York geworden”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Antwerpse zangeres Miss Angel (24) kijkt uit over Times Square: “Ik dacht aan een poster op de Meir, het is een giganti­sche led-wall in New York geworden”

  Amper 24 jaar oud is ze, maar ze pronkt wel al met haar foto op het billboard van het iconische Times Square in New York. Miss Angel was de hele maand lang Equal Artist en Cover Girl voor streamingdienst Spotify, niet enkel in ons land maar ook wereldwijd. “Ik ben opgegroeid tussen een heleboel zussen, het voelt dus heel natuurlijk om me te blijven omringen door vrouwen.”
 2. Van Den Akker tot het Tsjokkerspad: Malse trage wegen krijgen opwaardering met eigen straatnaambord
  Malle

  Van Den Akker tot het Tsjokkers­pad: Malse trage wegen krijgen opwaarde­ring met eigen straatnaam­bord

  Zes trage wegen in Malle worden erkend met een officieel straatnaambordje. Zaterdag, niet toevallig tijdens de Dag van de Trage Weg, mocht het pad tussen de Akkerstraat en de Steenovenstraat de spits afbijten. Het pad - voortaan officieel ‘Den Akker’ geheten – werd uitgerust met een belevingsplekje en maakt deel uit van het Bindjespad, een gloednieuwe wandelroute die verschillende lokale trage wegen met elkaar verbindt.