De leerlingen aan de vredesboom
Volledig scherm
De leerlingen aan de vredesboom © emz

Fleurig versierde boom op Kristus Koning roept op tot vrede in Oekraïne

BrechtVlak voor het inkomgebouw van de middelbare school van Kristus Koning in Sint-Job-in-‘t-Goor (Brecht) pronkt een bijzondere boom. De leerlingen uit verschillende richtingen hebben die versierd met vredesduiven, blauw-gele vlaggetjes, peace-symbolen... Met de vredesboom geeft de BUSO-school een krachtig signaal tegen de oorlog in Oekraïne. 

 1. Komt ‘Monster van Woensdrecht’ vrijdag vrij? Ludo De B. vermoordde Vlaamse meisjes Inge (14) en Ines (16): “Hij is een roofdier”
  PREMIUM

  Komt ‘Monster van Woensd­recht’ vrijdag vrij? Ludo De B. vermoordde Vlaamse meisjes Inge (14) en Ines (16): “Hij is een roofdier”

  Ruim dertig jaar nadat Ludo De B. uit het Nederlandse Woensdrecht twee Vlaamse meisjes, Inge (14) uit Wuustwezel en Ines (16) uit Essen ontvoerde, misbruikte en vermoordde - de 17-jarige Catherine uit Brasschaat kon nog net ontsnappen - moet een Nederlandse rechter vrijdag oordelen over de mogelijke vrijlating van De B. “Ik wil niet dat andere gezinnen hetzelfde overkomt”, houdt Rita Eggermont, moeder van slachtoffer Inge, haar hart vast. Een aangrijpend gesprek.
  Wuustwezel
 2. HUIZENJACHT. Breendonk, zoveel meer dan een duivels bier: “De hoge levensstandaard zie je in de woningprijzen... En tóch valt de verkoop niet stil”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Breendonk, zoveel meer dan een duivels bier: “De hoge levensstan­daard zie je in de woningprij­zen... En tóch valt de verkoop niet stil”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale vastgoedmakelaar. Deze week: Breendonk bij Puurs-Sint-Amands, waar letterlijk én figuurlijk leven in de brouwerij is. En enkele interessante woningen op de kop te tikken zijn.
  Puurs-Sint-Amands