Arnold Wittenberg, schepen in Hoogstraten, kwam zijn partijgenoten Ilse Van Den Heuvel en Ludwig Anthonissen van Open Vld Brecht een bloemetje overhandigen naar aanleiding van het agendapunt over de regenboogzebrapaden.
Volledig scherm
Arnold Wittenberg, schepen in Hoogstraten, kwam zijn partijgenoten Ilse Van Den Heuvel en Ludwig Anthonissen van Open Vld Brecht een bloemetje overhandigen naar aanleiding van het agendapunt over de regenboogzebrapaden. © Toon Verheijen

Een regenboogzebrapad in elke deelgemeente

BrechtHet gemeentebestuur gaat werk maken van een regenboogzebrapad in elke deelgemeente. Dat verklaarde schepen Daan De Veuster na het voorstel van oppositieraadslid van Open Vld Ilse Van den Heuvel. Een precieze timing is er nog niet.

 1. Allicht géén provinciaal verbod op afsteken vuurwerk: “Heeft alleen zin als het nationaal wordt opgelegd”
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Allicht géén provinci­aal verbod op afsteken vuurwerk: “Heeft alleen zin als het nationaal wordt opgelegd”

  De provincie Antwerpen gaat dit najaar allicht géén provinciaal vuurwerkverbod opleggen. Vorig jaar was dat wel het geval. Het kreeg daarvoor al verschillende vragen van burgemeesters, maar de provincie heeft die vragen doorgestuurd naar de federale overheid. “Het voordeel van een verbod op provinciaal niveau weegt niet op tegen de wrevel en frustratie die het veroorzaakt tenzij je het federaal oplegt.” Vorig jaar was er zelfs een verbod op het bezit van vuurwerk.
 2. Discotheek in Westmalle gaat dan toch sneltesten inzetten: “Feesten met mondmasker is niet feesten”
  Malle

  Discotheek in Westmalle gaat dan toch sneltesten inzetten: “Feesten met mondmasker is niet feesten”

  Discotheek The Missing Link in Westmalle gaat vanaf vrijdag sneltesten afnemen bij feestgangers. Als die negatief is, hoeft een mondmasker op de dansvloer niet meer, op voorwaarde dat je ook een Covid Safe Ticket kan voorleggen. “We voorzien vijf extra personeelsleden om alles in goede banen te leiden”, vertelt mede-uitbater Davy Verbaeten. Het naburig Danskafee ‘t Hofke is voorstander van een gezamenlijke teststraat, maar het danscafé mag niet met sneltesten werken.