Brecht 12/01/2022 Ontsnapte gevangene doodgeschoten. (Picture by Gianni Barbieux / Photo News)
Volledig scherm
Brecht 12/01/2022 Ontsnapte gevangene doodgeschoten. (Picture by Gianni Barbieux / Photo News) © Photo News

Dodelijke schietpartij Brecht: neergeschoten gevangene gijzelde duo bij overbrenging naar jeugdinrichting

BrechtDe 21-jarige man die woensdagnamiddag overleed bij een schietpartij in Sint-Lenaarts (Brecht), had twee mensen gegijzeld die hem terug naar een jeugdinrichting zouden brengen. Onder bedreiging van een wapen werd naar België gereden. De twee gijzelaars werden in Hoogstraten vrijgelaten.

 1. REPORTAGE. Op het Groot Schietveld één jaar na de brand: “De natuur niet alleen herstellen, maar verbéteren”
  PREMIUM
  Brecht/Wuustwezel/Brasschaat

  REPORTAGE. Op het Groot Schietveld één jaar na de brand: “De natuur niet alleen herstellen, maar verbéteren”

  23 april 2021 staat in het geheugen gegrift bij Defensie. Tijdens een schietoefening ontstak een vlam op het Groot Schietveld, gelegen op de grens van Wuustwezel, Brecht en Brasschaat. De razendsnel ontwikkelende vuurzee legde 570 hectare - oftewel 800 voetbalvelden - in as. Hoe ziet het Groot Schietveld eruit één jaar na de feiten? Hebben de genomen maatregelen al resultaat? En hoe kijken de militairen en boswachter erop terug? Onze redactie kreeg vrijdag vroeg in de ochtend een rondleiding doorheen het getroffen prachtgebied.
 2. Politie geeft Waals koppel financieel duwtje in de rug voor heropstart restaurant na overstromingen
  Zoersel

  Politie geeft Waals koppel financieel duwtje in de rug voor heropstart restaurant na overstro­min­gen

  De Lokale Politie Voorkempen heeft donderdagnamiddag aan de Zoerselse post bij het gemeentehuis een cheque van 1.500 euro overhandigd aan Fabiola (52) en Jose (58) Alegre. Hun Italiaans-Spaans restaurant ‘Alegria’ in het Waalse dorp Trooz aan de Vesder raakte vorige zomer zwaar getroffen door de overstromingen. Het koppel hoopt het etablissement in juni te heropenen. “Zonder alle hulp van de Vlamingen hadden we het wellicht al lang opgegeven”, uit Jose zijn dank.