Charlotte Vochten (17) mag zich voortaan erkend helikopterpiloot noemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Charlotte Vochten (17) mag zich voortaan erkend helikopterpiloot noemen. © Tessa Kraan

Charlotte is slechts 17 (!) jaar en nú al helikopterpiloot: “Misschien dan nu mijn praktisch rijexamen halen?”

BRECHTTwee jaar geleden deed de zeventienjarige Thibaut Cauwels uit Knokke-Heist het haar al voor maar in de mannenwereld die de luchtvaartsector nog steeds is, moet Charlotte Vochten (17) uit Brecht één van de jongste vrouwen met een helikopterbrevet van het land zijn. Ze doet het hele verhaal, vanuit haar eigen helihaven. “Het voelt fantastisch om zo hoog in de lucht te hangen.”

  1. Corrupte douanier is schoonbroer van bekende drugsbaron ‘Black’:  “Als je collega’s mee aan boord kunt krijgen, kan er goed verdiend worden”
    PREMIUM
    Antwerpen/Brecht

    Corrupte douanier is schoon­broer van bekende drugsbaron ‘Black’: “Als je collega’s mee aan boord kunt krijgen, kan er goed verdiend worden”

    Douanier Maarten V.O. (38) uit Brecht - met bijnaam ‘Exodus’ - is veroordeeld tot vijf jaar cel waarvan de helft met uitstel. De man keek na of pas aangekomen containers door de douane zouden worden gecontroleerd op verborgen cocaïne en stuurde die info via Sky ECC door aan een onbekende opdrachtgever. Maarten V.O. is de schoonbroer van drugscrimineel ‘Black’.