Camiel maakt hoofdzakelijk natuurbeelden met een enorm oog voor detail. Met deze foto won hij de fotowedstrijd.
Volledig scherm
Camiel maakt hoofdzakelijk natuurbeelden met een enorm oog voor detail. Met deze foto won hij de fotowedstrijd. © Camiel Van Schoors

Camiel (12) wint fotowedstrijd van National Geographic: “Dankzij mijn autisme veel oog voor detail en dat is soms wel een voordeel”

Sint-Lenaarts/MerksplasDe 12-jarige Camiel Van Schoors is een ‘natuurtalent’. De jongeman had enkele foto’s opgestuurd naar National Geographic. Zijn beeld van de ‘Harde Werker’, een bij op een bloem, won uiteindelijk de publieksprijs. “Door mijn autisme heb ik veel oog voor detail en dat helpt soms wel bij het maken mooie foto’s”, glundert Camiel. Zijn droom? “Sparen voor een camera en later iets met fotografie doen.”

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Verloren Maandag: 5x appelbollen en worstenbroden met een twist in de provincie Antwerpen
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Verloren Maandag: 5x appelbol­len en worstenbro­den met een twist in de provincie Antwerpen

  ‘Verloren maandag’ is een typische Antwerpse traditie die in heel de provincie uitgebreid gevierd wordt. Over de oorsprong van het gebruik bestaat twijfel, maar een ding is zeker: op de eerste maandag na Driekoningen eten de Antwerpenaren worstenbrood en appelbollen. Wij zochten voor jou enkele bakkers uit waar je naast de traditionele lekkernijen ook speciale varianten kan kopen.