Het gemeentehuis van Brecht.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Brecht. © Toon Verheijen

Brecht kampt met recordaantal besmettingen

BrechtDe gemeente Brecht kampt met een recordaantal besmettingen sinds het uitbreken van de pandemie in maart 2020. De voorbij drie dagen werden er 122 nieuwe besmettingen vastgesteld. Voor de laatste twee weken komt dat aantal zelfs op 608. Het wijkschooltje van Maria Middelares is nog tot donderdag gesloten. In  andere scholen zijn ook heel wat leerlingen en leerkrachten afwezig. De gemeente heeft nu ook beslist haar eigen binnenactiviteiten te schrappen.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Breng stem uit en help Park Vordenstein aan internationale publieksprijs
  Schoten

  Breng stem uit en help Park Vorden­stein aan internatio­na­le publieks­prijs

  Het Park Vordenstein in Schoten wist in november het internationaal duurzaamheidslabel ‘Green Flag Award’ voor het derde jaar op rij in de wacht te slepen. In 2020-2021 werd het oude kasteelpark met een fleurige oranjerietuin zelfs verkozen tot een van de tien mooiste parken met een Green Flag Award ter wereld, weliswaar met uitzondering van de parken in het Verenigd Koninkrijk. Ook voor 2021-2022 maakt de Schotense parel kans op die publieksprijs. Stemmen kan sinds deze week op de website van Green Flag Award.