Het gemeentehuis van Brecht.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Brecht. © Toon Verheijen

Brecht kampt met recordaantal besmettingen

BrechtDe gemeente Brecht kampt met een recordaantal besmettingen sinds het uitbreken van de pandemie in maart 2020. De voorbij drie dagen werden er 122 nieuwe besmettingen vastgesteld. Voor de laatste twee weken komt dat aantal zelfs op 608. Het wijkschooltje van Maria Middelares is nog tot donderdag gesloten. In  andere scholen zijn ook heel wat leerlingen en leerkrachten afwezig. De gemeente heeft nu ook beslist haar eigen binnenactiviteiten te schrappen.

 1. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 3. Nieuwe eigenaar gaat acht keer zoveel bier brouwen in Achelse Kluis. “Merknaam ‘Trappist’ kan niet meer gebruikt worden”
  PREMIUM
  Hamont-Achel/Malle

  Nieuwe eigenaar gaat acht keer zoveel bier brouwen in Achelse Kluis. “Merknaam ‘Trappist’ kan niet meer gebruikt worden”

  De Achelse Kluis komt in nieuwe handen. De trappistengemeenschap uit Westmalle gaat de Sint-Benedictusabdij uit Hamont-Achel verkopen aan Kempens ondernemer Jan Tormans. En die heeft grootse plannen. Om te beginnen wil hij de huidige productie van een half miljoen liter bier per jaar meteen optrekken naar 1,2 miljoen liter en later naar 4 miljoen liter. Ook met de invulling van de gebouwen zelf heeft hij ambitieuze plannen.