Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Gregory Van Gansen / Photo News

Brand op Groot Schietveld wordt toch niet uitgevochten voor rechtbank: Defensie sluit financieel akkoord met burgerlijke partijen

Brecht/WuustwezelDefensie heeft een akkoord gesloten met de gemeentebesturen van Wuustwezel en Brecht, met een geitenboer én met de brandweer over de gemaakte kosten tijdens de zware brand op het Groot Schietveld op 23 april 2021. Zo wordt een mogelijk lang aanslepende gerechtsprocedure vermeden. De openbaar aanklager zal vermoedelijk eind februari beslissen de strafvordering tegen de West-Vlaamse onderofficier - die als enige gedagvaard werd - te laten vallen.

 1. Ooit liep hij de 100 km van Spa, nu waagt Raf (51) zich aan een nòg zwaardere uitdaging voor het goede doel: “Ik zal al heel blij zijn als ik de eindmeet haal”
  PREMIUM

  Ooit liep hij de 100 km van Spa, nu waagt Raf (51) zich aan een nòg zwaardere uitdaging voor het goede doel: “Ik zal al heel blij zijn als ik de eindmeet haal”

  Een marathon finishen is al een hele prestatie. Bijna vier marathons aan één stuk afleggen doorheen de Hoge Venen, dat is nog een ander paar mouwen. En toch gaat Raf Peeters (51) uit Oostmalle zich daar op 13 mei aan wagen. Hij laat zich daarbij sponsoren ten voordele van de revalidatieweide van triatleet Marc Herremans. “Na Spa dacht ik nochtans ‘één keer en dan nooit meer’”, lacht de sportieve leraar.
  Malle
 2. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.