Brand op het Groot Schietveld.
Volledig scherm
Brand op het Groot Schietveld. © Photo News/Gianni Barbieux

Brand Groot Schietveld veroorzaakt grote ecologische schade: “Nesten zeldzame vogels sowieso verloren”

BrechtDe grote brand in het Groot Schietveld in Brecht vrijdag dreigt een enorme impact te hebben op de natuur. Het militair domein herbergt als natte heide immers een aantal zeldzame dier- en plantsoorten. “We zijn heel ongerust, want het Groot Schietveld is een belangrijke natuurparel”, aldus Jop Hermans, regiobeheerder Antwerpse Kempen van Agentschap Natuur en Bos.

  1. Camping en deel woonwijk geëvacueerd door brand op Groot Schietveld: “Nog snel even foto’s van mijn kinderen meegenomen”
    Wuustwezel/Brecht

    Camping en deel woonwijk geëvacu­eerd door brand op Groot Schietveld: “Nog snel even foto’s van mijn kinderen meegenomen”

    Camping Keienven en een deel van de woonwijk errond werden vrijdag rond 17 uur volledig ontruimd door de brand op het Groot Schietveld. Bewoners die nergens terechtkonden, werden opgevangen in het GC Schoolhuis in Wuustwezel. Heel wat bewoners stellen zich ernstige vragen waarom Defensie met dergelijk weer schietoefeningen houdt. Sommige bewoners hebben toch wel wat schrik gehad al was er zeker geen sprake van paniek.Het gaat in totaal om een 400-tal mensen die vrijdagnacht niet naar huis mochten.