Bpost gaat gaat het gebouw aan de Ambachtsweg volledig verbouwen tot nieuw distributiecentrum voor een zevental gemeenten.
Volledig scherm
PREMIUM
Bpost gaat gaat het gebouw aan de Ambachtsweg volledig verbouwen tot nieuw distributiecentrum voor een zevental gemeenten. © Toon Verheijen

Bpost verbouwt voormalig Aldimagazijn tot distributiecentrum voor zeven gemeentes in Noorderkempen

Rijkevorsel/Hoogstraten/Beerse/Merksplas/Brecht/Wuustwezel/MallePostbedrijf bpost gaat het oude magazijn van Aldi aan de Ambachtsweg in Rijkevorsel verbouwen tot distrubutiekantoor voor zeven gemeenten in de Noorderkempen. De huidige kantoren zijn te klein geworden door de forse toename van pakjes. Zo'n honderd postbodes zullen vanaf het voorjaar 2022 van daaruit hun ronde starten. “Het zal toch even aanpassen worden”, klinkt het bij enkele postbodes. Concreet gaat het om de postbodes van Beerse, Rijkevorsel, Hoogstraten, Wuustwezel, Malle, Brecht en Merksplas.

  1. DE GROTE SCHOLENRONDVRAAG. Sint-Jan Berchmanscollege: “Er is niet enkel een achterstand op vlak van leerstof, maar ook op vlak van schoolse attitudes”
    PREMIUM
    Malle

    DE GROTE SCHOLEN­ROND­VRAAG. Sint-Jan Berchmans­col­le­ge: “Er is niet enkel een achter­stand op vlak van leerstof, maar ook op vlak van schoolse attitudes”

    Na anderhalf jaar corona hopen zowel leerlingen als leerkrachten op een zo normaal mogelijk schooljaar. In de aanloop naar 1 september bevroegen wij in heel Vlaanderen vijftig lagere en vijftig middelbare scholen, netjes verdeeld over alle netten. We blikken vooruit met directeur Eric Van Huffelen van de secundaire school van het Sint-Jan Berchmanscollege in Westmalle. “Les mogen volgen en geven zonder mondmasker is belangrijk voor een goede interactie in de klas. Het zal zeker ook de kennismaking bij start van het schooljaar vergemakkelijken en versnellen.”