Het gemeenschapscentrum Jan vander Noot in Brecht.
Volledig scherm
Het gemeenschapscentrum Jan vander Noot in Brecht. © Toon Verheijen

Bibliotheek verhuist in najaar naar tijdelijke locatie

BrechtDe gemeente Brecht hoopt nog dit voorjaar te starten met de verbouwingswerken in het pand van de voormalige Carrefour in het centrum. Daar wordt in het najaar de bibliotheek gehuisvest.

 1. Sylver mag spits afbijten van reeks zomerse muziekavonden in park van Halle-Zoersel

  Sylver mag spits afbijten van reeks zomerse muziekavon­den in park van Hal­le-Zoer­sel

  Nu de lente begonnen is, kijken velen alvast uit richting de zomer. Dan zorgt ‘Parkplezier’ voor een reeks sfeervolle vrijdagavonden met optredens in het park van Halle-Zoersel. De organisatie heeft alvast de eerste naam bekendgemaakt. Syvler, de dancegroep rond zangeres Silvy De Bie, laat het publiek uit de bol gaan op vrijdag 30 juni. Ook op 7 juli, 14 juli, 21 juli, 28 juli en 4 augustus zal je gratis concerten kunnen meepikken in het prachtig park.
  Zoersel
 2. Loredana trapt ‘Muziek aan het Kasteel’ op gang

  Loredana trapt ‘Muziek aan het Kasteel’ op gang

  Nu de lente aangebroken is, mogen we nog meer beginnen uitkijken naar een goed gevulde zomer. Op het programma is ‘Muziek aan het Kasteel’ een vaste waarde. Domein de Renesse in Oostmalle vormt het decor voor die resem muzikale donderdagavonden. Zangeres Loredana, vooral bekend van 2 Fabiola dat ze vormt met haar echtgenoot en deejay Pat Krimson, mag de reeks op gang trappen op 27 juli. Dat heeft de organisatie zopas bekendgemaakt. Ook op 3, 10, 17 en 24 augustus kan je een optreden bijwonen in Domein de Renesse.
  Malle
 1. MIJN STAD. Toerisme-voorzitter Nik Tuytelaers (59) over zijn Turnhout: “Het is misschien luguber. Maar ik kom tot rust op de begraafplaatsen”
  PREMIUM

  MIJN STAD. Toerisme-voorzitter Nik Tuytelaers (59) over zijn Turnhout: “Het is misschien luguber. Maar ik kom tot rust op de begraaf­plaat­sen”

  Welkom Sinterklaas, de Gheyntjesworp, de Kerstwensboom op de Grote Markt... en sinds vorig jaar ook de Jokerfeesten. Samen met een groep vrijwilligers organiseert Nik Tuytelaers (59) tal van activiteiten in Turnhout. Hij is dan ook al zestien jaar voorzitter van Toerisme Turnhout vzw. Op professioneel vlak runt Nik een wijnhandel waarmee hij verscheidene Turnhoutse horecazaken van wijn en bubbels voorziet. Aan ons stelt hij zijn stad voor. “Soms denk ik: dju, met deze straat hebben we een kans gemist.”
  Rijkevorsel