Het Groot Schietveld vanuit de lucht gefotografeerd in oktober
Volledig scherm
Het Groot Schietveld vanuit de lucht gefotografeerd in oktober © Toon Verheijen

2,5 miljoen keer bedankt, beste lezers van Het Laatste Nieuws uit Brecht. Deze verhalen lazen jullie massaal

Brecht/Sint-Job-in-'t-Goor/Sint-LenaartsMeer dan 2,5 miljoen, beste lezers. Zoveel keer hebben jullie de artikels over Brecht, Sint-Job-in-’t-Goor en Sint-Lenaarts gelezen. Nieuwberichten klein en groot. 2021 zal uiteraard vooral het nieuws ingaan als het jaar van de brand op het Groot Schietveld. Maar er was ook politieman Yornn Van de Wal uit Kruibeke die tot voor twee jaar in Sint-Job woonde en nu een ongelijke strijd voert tegen kanker. Of van Wolf Klaas die in onze regio opduikt. 

 1. Nieuw masterplan voor Nationaal Park Kalmthoutse Heide blijft op verzet stoten: “Nog altijd veel onzekerheden”
  PREMIUM

  Nieuw masterplan voor Nationaal Park Kalmthout­se Heide blijft op verzet stoten: “Nog altijd veel onzekerhe­den”

  Het Grenspark Kalmthoutse Heide stelde zich begin 2022 kandidaat om een Nationaal Park Vlaanderen te worden. Een idee dat bij heel wat gemeentebesturen en landbouwers op enige terughoudendheid kan rekenen, want de vrees voor nog extra druk op de landbouw is reëel. Vandaag stelt het Grenspark een hertekend Masterplan voor. De beslissing valt eind mei. Vier parken kunnen de erkenning krijgen. Maar valt dat in goede aarde ?
  Brecht
 2. Dirk Vandervelden fietste al door 508 van de 581 Belgische gemeenten om geld in te zamelen voor To Walk Again
  PREMIUM

  Dirk Vandervel­den fietste al door 508 van de 581 Belgische gemeenten om geld in te zamelen voor To Walk Again

  Begin 2022 startte Dirk Vandervelden met een ambitieuze doelstelling om tegen augustus 2023 door alle 581 Belgische gemeenten te fietsen en zo (minstens) 5.810 euro in te zamelen voor het project To Walk Again van Marc Herremans. De teller staat nu op 508 gemeenten, en dit weekend waren de laatste drie gemeenten van de provincie Antwerpen aan de beurt. De voorlopig mooiste plek vond hij ook in die provincie. Hij zou nog graag een kleine 2.000 euro extra inzamelen. Steunen kan via deze link.
  Wuustwezel
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.