1. Politieke verrassing in Brecht met CD&V, Open Vld en Vooruit die nieuw politiek project starten: “Lokaal bindt ons meer dan ons scheidt”
  Brecht

  Politieke verrassing in Brecht met CD&V, Open Vld en Vooruit die nieuw politiek project starten: “Lokaal bindt ons meer dan ons scheidt”

  Een verrassing toch enigszins in het politieke landschap in Brecht. In aanloop naar de volgende gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024 slaan meerderheidspartij CD&V, oppositiepartij Open VLD en de niet verkozen partij Vooruit de handen in elkaar. Ze zullen samen een programma uitschrijven en met één naam naar de kiezer trekken. Die naam moet nog gekozen worden.
 1. Kind van Belgisch kolonialist en Rwandese moeder na 74 jaar eindelijk erkend: “Hilarisch om mijn eigen geboorte bewust mee te maken”
  PREMIUM
  Wuustwezel

  Kind van Belgisch kolonia­list en Rwandese moeder na 74 jaar eindelijk erkend: “Hilarisch om mijn eigen geboorte bewust mee te maken”

  De gemeenschap van metissen in ons land heeft een historisch moment beleefd. Die kinderen van een Belgisch kolonialist en Afrikaanse moeder gingen lange tijd zonder erkenning door het leven. Daar komt stilaan verandering in, want Paul Totori (74) uit Loenhout heeft woensdagochtend als allereerste metis een geboorteakte gekregen op het gemeentehuis van Wuustwezel. “Ik besta eindelijk.”
 1. Boeren wonen massaal infoavond bij over dossiers die zware impact kunnen hebben op landbouwsector
  PREMIUM
  Wuustwezel/Essen/Kalmthout/Brecht/Stabroek/Kapellen

  Boeren wonen massaal infoavond bij over dossiers die zware impact kunnen hebben op landbouw­sec­tor

  De landbouwers uit de Noorderkempen staan net als de rest van de boeren uit Vlaanderen voor heel wat uitdagingen. Het mestactieplan, het stikstofdossier, de leidingstraat tussen Antwerpen en het Ruhrgebied om er maar enkele te noemen. Een informatieavond met verschillende betrokken actoren in het GC Kadans lokte 350 boeren en maakt duidelijk dat de boeren vooral nood hebben aan communicatie.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Plantaardig, minder suiker en minder vet: Bodhi’s ice is een schot in de roos. “Crowdfunding opgestart om te kunnen investeren en zitten nu al op 80.000 euro: waauw!
  Brecht/Sint-Job-in-'t-Goor

  Plantaar­dig, minder suiker en minder vet: Bodhi’s ice is een schot in de roos. “Crowdfun­ding opgestart om te kunnen investeren en zitten nu al op 80.000 euro: waauw!

  Bodhi Goolaerts startte twee jaar geleden met plantaardig ijs – Bodhi’s Ice – en het werd een schot in de roos. Zo’n goed schot zelfs dat zijn bedrijfje nu op een kantelpunt staat en er geïnvesteerd moet worden om te kunnen groeien en in nog meer winkelrekken te belanden. “We startten een crowdfunding op voor een minimum van 75.000, maar het werd uiteindelijk 80.000 euro. Investeren kan nog altijd (lacht).”
 2. KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”

  Een Rollmops en een Knikmops. Je kan de kleine werkmachines met de schattige naam regelmatig spotten op een boerderij, bij bouwbedrijven of in andere sectoren. Meestal met die typische gele kleur, al duiken ze tegenwoordig ook op in heel wat andere tinten. Weinigen die het weten, maar de handige machines werden bedacht en gemaakt door het oerkempens bedrijf van Frans en Marcel Geens uit Hoogstraten. Zij verdienen dan ook die titel van Kempense Klepper. “De naam Rollmops? Die heeft een grappige oorsprong...”
 1. IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefactuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen
  REGIO

  IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefac­tuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen

  Wordt het OCMW in uw gemeente stilaan overspoeld door mensen die financiële hulp komen vragen? Is er nog geld over om een ijspiste aan te leggen? Met hoeveel graden draait het lokaal bestuur de thermostaat naar beneden? Gaat de straatverlichting straks uit? En bestaan er 'onbekende’ energiepremies waar u recht op heeft in uw gemeente? Op die en nog andere vragen zochten wij een antwoord bij 290 gemeenten in onze Grote Energierondvraag.
 2. Basisschool De Brug supportert voor Rode Duivels (grotendeels) mét regenboogarmband: “Wij staan voor diversiteit, maar respecteren elke mening”
  Sint-Job-in-'t-Goor

  Basis­school De Brug supportert voor Rode Duivels (groten­deels) mét regenboog­arm­band: “Wij staan voor diversi­teit, maar respecte­ren elke mening”

  De leerlingen en leerkrachten van GO! Invento Basisschool De Brug in Sint-Job-in’t-Goor (Brecht) staan als één team achter de Rode Duivels. Maar als school in het gemeenschapsonderwijs willen ze ook een statement maken en dragen ze bijna allemaal een armband in de regenboogkleuren. “Enkele leerlingen willen het niet, maar hebben dat heel respectvol aangegeven waarom niet en dat respecteren we ook.”
 1. Van Guapa tot LEF: bij deze 5 lokale boetiekjes in de regio Antwerpen kan je ook op Black Friday rekenen op een persoonlijke service
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van Guapa tot LEF: bij deze 5 lokale boetiekjes in de regio Antwerpen kan je ook op Black Friday rekenen op een persoonlij­ke service

  Morgen is het opnieuw Black Friday. Vooral grote winkelketens geven dan enorme kortingen op hun collecties. Maar deze feestdag voor de consument is ook de ideale gelegenheid om lokale boetiekjes in de kijker te zetten. Daar kan je steeds rekenen op persoonlijk en eerlijk advies. Wij hebben voor jou vijf boetieks opgelijst in de regio Antwerpen, die jouw bezoekje waard zijn: van LEF in Antwerpen tot Guapa in Zoersel.
 2. Van Schoten tot Waarloos: op deze 14 kerstmarkten in de regio Antwerpen dompel je jezelf volledig onder in de kerstsfeer
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van Schoten tot Waarloos: op deze 14 kerstmark­ten in de regio Antwerpen dompel je jezelf volledig onder in de kerstsfeer

  Sinterklaas is nog maar net in het land, maar we tellen met zijn allen al volop af naar de kerstdagen. Het belooft zoals steeds een periode vol lichtjes, lekker eten en sfeervolle kerstmarkten te worden. Heb jij zin om de kerstsfeer op te snuiven? Wij lijsten veertien kerstmarkten op in Antwerpen en omstreken om helemaal in de kerststemming te komen.
 1. Baby nog steeds in kritieke toestand na incident in Malle: “Onthaalouder reageerde heel professioneel met reanimatie”
  Play
  Malle

  Baby nog steeds in kritieke toestand na incident in Malle: “Onthaalou­der reageerde heel professio­neel met reanimatie”

  Het Antwerpse parket gaat niet uit van strafbare feiten in de kinderopvang in Malle waarbij een 11 maanden oude baby gisteren in kritieke toestand werd afgevoerd. De onthaalouder treft bovendien geen enkele schuld, zo blijkt. Toen het kindje niet meer ademde, heeft de onthaalouder ‘op professionele wijze reanimatie toegepast’. Burgemeester Sanne Van Looy (N-VA) uit haar medeleven.
 2. Van de trap tot de gang: ouders en grootouders komen op allerlei plekjes voorlezen op lagere school
  Malle

  Van de trap tot de gang: ouders en grootou­ders komen op allerlei plekjes voorlezen op lagere school

  De Voorleesweek loopt van 19 tot en met 27 november. Daaraan heeft ook de lagere school Immaculata in Oostmalle volop meegedaan. Na verschillende activiteiten zoals een voorleeswandeling eerder op de week kwamen de ouders en grootouders donderdag voorlezen in de klas, op de trap, in de gang... En schoolmascotte Simba de leeuw kwam met veel plezier even langs bij de gezellige groepjes verspreid over de hele school.