1. Nonkel fietst 200 kilometer voor neefje Mats die tegen kanker vecht: “Dank aan iedereen om zijn droom mee te realiseren”
  Sint-Lenaarts/Loenhout/Hoogstraten

  Nonkel fietst 200 kilometer voor neefje Mats die tegen kanker vecht: “Dank aan iedereen om zijn droom mee te realiseren”

  Mats Stoffelen (16) zou volop het leven moeten ontdekken, maar in plaats daarvan vecht hij een verbeten strijd uit tegen kanker. Om niet zomaar aan de zijlijn te blijven staan, besloot nonkel Kris Driessens om zijn grote droom waar te maken: een eigen geluidsstudio op zijn kamer zodat hij zijn hobby om filmpjes in te spreken kan beoefenen. “Voor iedereen die de tocht van mij en enkele vrienden steunt, beloof ik zondag een kaarsje te branden. Ik heb de pastoor al gewaarschuwd: het worden er veel”, lacht Kris. “En voor iedereen die al gesteund heeft: een dikke, heel dikke merci.”
 1. Van betoverende fruitgaarden tot kastelenpracht: 6 keer fietsen in de Antwerpse rand
  PREMIUM
  Antwerpen

  Van betoveren­de fruitgaar­den tot kastelen­pracht: 6 keer fietsen in de Antwerpse rand

  Het stralende weer nodigt uit tot een ontspannende fietstocht. Zin om een nieuwe toer te ontdekken? Wij selecteerden zes uitgestippelde themaroutes in de Antwerpse rand die de moeite waard zijn: van abdijen over steenbakkerijen tot fruitgaarden. Ontdek hier waar je samen met vrienden of familie op pad kan gaan in onder andere de buurt van Kalmthout, Brasschaat, Malle, Ranst en Boom. Ontdek hier meer over de mooiste fietsroutes van Vlaanderen.
 2. Politiezone Grens ziet als enige aantal inbraken licht stijgen, elders blijven cijfers aan de lage kant
  PREMIUM
  Noordrand Antwerpen

  Politiezo­ne Grens ziet als enige aantal inbraken licht stijgen, elders blijven cijfers aan de lage kant

  In verschillende Nederlandse gemeenten lijkt het aantal inbraken weer fors te stijgen nu dat de maatregelen versoepeld zijn, maar in enkele politiezones in de noordrand van Antwerpen lijkt die tendens zich niet voort te zetten. Al is er in de politiezone Grens wél een kleine stijging. De politie wil graag ook enkele tips meegeven om inbrekers af te schrikken.
 1. Paul Snoeys (54) van De Gulden Coppe in Hoogstraten nieuwe voorzitter Horeca Provincie Antwerpen
  Hoogstraten

  Paul Snoeys (54) van De Gulden Coppe in Hoogstra­ten nieuwe voorzitter Horeca Provincie Antwerpen

  Paul Snoeys (54) van restaurant-brasserie De Gulden Coppe in Hoogstraten is de nieuwe voorzitter van Horeca provincie Antwerpen. Hij volgt daarmee Ed Van den Ouweland (58), ex-Hoogstratenaar en tegenwoordig woonachtig in Schilde, op. “We hebben de voorbije jaren onze sector op de kaart gezet en geprofessionaliseerd”, klinkt het. Ed runde verschillende horecazaken waaronder tot 2019 brouwerij ‘t Pakhuis in Antwerpen.
 1. Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditionele bieren en kies eens voor een lokale topper
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditione­le bieren en kies eens voor een lokale topper

  De namen klinken niet alleen beter, ze smaken ook gewoon geweldig goed: bieren van onze lokale brouwers. De terrassen zijn weer open dus probeer ze daar al eens te ontdekken. Of bestel ze gewoon bij de kleine brouwerijen die toch wel wat geleden hebben onder de crisis en geniet ervan tijdens een barbecue thuis. Wij selecteerden zes lokale brouwerijen en een van hun toppers. En ja, we hebben ze zelf geproefd én goed bevonden. Schol en geniet!
 2. REPORTAGE. Opnieuw naar het circus: “De dieren zijn hun kunstjes niet verleerd”
  PREMIUM
  Brasschaat

  REPORTAGE. Opnieuw naar het circus: “De dieren zijn hun kunstjes niet verleerd”

  Na maandenlang wachten mag het circus weer voor spektakelshows zorgen. Het befaamde Circus Barones trapt haar tournee 2021 af in het gemeentepark van Brasschaat. Onze reporter ging kijken naar de woensdagavondvoorstelling. “Aan opnieuw optreden moeten we niet wennen, want circus is ons leven”, zegt directeur Richard Korittnig (43). De haast ongelofelijke evenwichtskunstjes van een Portugees artiest ontlokten een oorverdovend applaus, maar de twee speelse bordercollies stalen uiteindelijk de harten van alle kinderen.
 1. Géén grote schermen op openbaar domein in Brecht, horecazaken mogen wel maar moeten het melden
  Brecht

  Géén grote schermen op openbaar domein in Brecht, horecaza­ken mogen wel maar moeten het melden

  De gemeente Brecht geeft geen toelating om ergens op het openbaar domein een groot scherm te plaatsen om het EK-voetbal uit te zenden. Op vergunde terrassen mag het eventueel wel, maar dan moet het op voorhand aangevraagd worden. Zo gaat onder meer De Schandpaal in Brecht enkele gewone televisieschermen plaatsen. Tijdens de wedstrijden van de Rode Duivels moet er dan wel op voorhand gereserveerd worden.
 2. Langverwachte festivalvreugde barst weldra los in Brecht: “Honderd tafeltjes van vier en sfeer à la Tomorrowland”
  Brecht

  Langver­wach­te festival­vreug­de barst weldra los in Brecht: “Honderd tafeltjes van vier en sfeer à la Tomorrow­land”

  Vanaf 13 augustus zijn festivals tot 75.000 bezoekers weer toegelaten. Daarop wachten de Brechtse disjockey Gery Moens (41) en zijn Limburgse collega Steven Martens niet. Op zondag 20 juni pakken ze uit met het allereerste festival van België na de tweede lockdown op een wei in Brecht. Al moet je tijdens ‘The Sound Of The DJ’s’ nog wel aan tafel blijven zitten en dat mag maximaal in groep van vier personen.
 1. Bert en Magda geven nieuwsgierigen rondleiding in hun weidetuin: “Meeste ‘onkruid’ is gewoon eetbaar”
  Brecht

  Bert en Magda geven nieuwsgie­ri­gen rondlei­ding in hun weidetuin: “Meeste ‘onkruid’ is gewoon eetbaar”

  Na een jaar verplichte pauze vanwege corona kunnen de ecotuindagen van Velt (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) dit weekend wel weer doorgaan. In Brecht stellen Magda Van Rompaey (66) en Bert Gorissen (68) hun charmante weidetuin open. Dat lokt zaterdagnamiddag heel wat bezoekers. “Het is leuk om te horen en te zien dat het de mensen interesseert”, glundert Bert.
 1. Glamping, grillrestaurant en escaperoom: Barn64 brengt oude boerderij weer tot leven
  PREMIUM

  Glamping, grillres­tau­rant en escaperoom: Barn64 brengt oude boerderij weer tot leven

  Philip Wauters brengt vanaf 12 juni leven in de brouwerij van de oude boerderij met de graansilo aan de Sint-Jobsesteenweg onder de naam ‘Barn64’. Hij start er met The Grill Barn en met Glamping64. Vanaf 1 juli komt er ook nog een escaperoom bij van Laagwater. Wanneer corona het weer allemaal toelaat, kunnen er ook feesten plaatsvinden. “Ik werd jaren geleden al verliefd op deze boerderij”, bekent Philip Wauters.
 1. Conciërge Universiteit Antwerpen opgepakt: “Verhandelde drugs vanuit conciërgewoning in bijzijn van kinderen”
  ANTWERPEN

  Conciërge Universi­teit Antwerpen opgepakt: “Verhandel­de drugs vanuit conciërge­wo­ning in bijzijn van kinderen”

  De Antwerpse politie heeft de conciërge van Campus Groenenborger van de Universiteit Antwerpen gearresteerd. Ook zijn vrouw is door de politie meegenomen. Het koppel zou op de parking en in de omgeving van de conciërgewoning drugs verhandeld hebben. “Dit is absoluut niet iets waarmee je als universiteit mee geassocieerd wil worden en betreuren dit erg", zegt woordvoerder Peter De Meyer. Het klantenbestand van de conciërge bestond zeker uit enkele studenten, maar ook heel wat buitenstaanders.
 2. Natuurbrand in Brecht wellicht veroorzaakt door brandbare fosforkogels: “Onbegrijpelijk hoe zo’n fout kan gebeuren”
  Brecht/Wuustwezel

  Natuur­brand in Brecht wellicht veroor­zaakt door brandbare fosforko­gels: “Onbegrij­pe­lijk hoe zo’n fout kan gebeuren”

  Het feit dat er door Defensie brandbare fosforkogels zijn gebruikt die de aanleiding zouden zijn voor de brand op het Groot Schietveld in Brecht en Wuustwezel, zorgt voor gefronste wenkbrauwen. Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) stelt Defensie alvast in gebreke. Het parket van Antwerpen wil voorlopig geen commentaar geven, hetzelfde geluid bij Defensie zelf.
 3. Padelvelden zijn klaar, nu volgt de bouw van indoor tennishal De Merel Sport: “Zo blij dat we eindelijk ons project kunnen realiseren”
  Brecht

  Padelvel­den zijn klaar, nu volgt de bouw van indoor tennishal De Merel Sport: “Zo blij dat we eindelijk ons project kunnen realiseren”

  Na drie jaar voorbereiden, plannen en vooral veel geduld uitoefenen is de eerste spade in de grond gestoken voor de gloednieuwe indoortennishal van De Merel Sport. De drie padelvelden zijn deze week intussen opgeleverd en worden dit weekend officieel in gebruik genomen. “We bouwen de hal zelf. Een zware investering, maar we hebben er alle vertrouwen in”, vertellen Tom Lauryssen en Sofie Lombaerts.