Eva en Tom zijn een crowdfunding gestart voor een sta- en staprobot voor hun dochter Lore, die geboren werd met een open ruggetje
Volledig scherm
Eva en Tom zijn een crowdfunding gestart voor een sta- en staprobot voor hun dochter Lore, die geboren werd met een open ruggetje © Klaas De Scheirder

“Ze zou nooit iets kunnen, zeiden de dokters. Vandaag speelt Lore (9) rolstoelhandbal en piano”: crowdfunding van start voor meisje met spina bifida

BrasschaatHoewel dokters dachten dat Lore (9) uit Maria-ter-Heide (Brasschaat) door haar open ruggetje bij de geboorte zelfs niet zou kunnen zitten, speelt het vrolijk meisje vandaag rolstoelhandbal en gaat ze regelmatig zwemmen. Ze moet wel drie tot vier keer per week naar de kinesist. Een eigen sta- en staprobot zou haar erg kunnen helpen, al staat daar een prijskaartje van 27.000 euro tegenover. ‘Team Lore’ is daarom een crowdfunding gestart om het Innowalk-toestel te bekostigen. 

 1. Gezocht: buddy’s voor gezinnen die het moeilijk hebben
  Brasschaat

  Gezocht: buddy’s voor gezinnen die het moeilijk hebben

  Het Huis van het Kind in Brasschaat is nog op zoek naar buddy’s voor gezinnen die het moeilijk hebben. De vrijwilligers gaan twee tot drie uurtjes per week langs bij een vast gezin om spelletjes te spelen, op stap te gaan, de Nederlandse taal te oefenen, te helpen bij papierwerk en een luisterend oor te bieden. Ze krijgen ondersteuning en info van de coördinator. Maandelijks komen de vrijwilligers samen voor een vorming of om ervaringen met elkaar uit te wisselen bij een tasje koffie. Meer informatie via de gemeentelijke website. Wie interesse heeft, kan contact opnemen met de coördinator op het nummer 04 92 25 03 81 of door te mailen naar gezinsbuddy@brasschaat.be.
 1. Poëzieweek 2022 duikt de natuur in: Waar kan je genieten van de leukste gedichten? Wij zochten 6 activiteiten voor je uit in de provincie Antwerpen
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Poëzieweek 2022 duikt de natuur in: Waar kan je genieten van de leukste gedichten? Wij zochten 6 activitei­ten voor je uit in de provincie Antwerpen

  Vlaanderen en Nederland vieren in 2022 de tiende editie van de Poëzieweek. Overal in het Nederlandse taalgebied organiseren scholen en liefhebbers tal van evenementen die poëzie in de kijker moeten zetten. Het thema van dit jaar is ‘natuur’. Wij selecteerden voor jou alvast 6 epische activiteiten in de provincie Antwerpen om lyrisch van te worden.
 2. Kunstnierafdeling zet ervaringsdeskundigen in: “Extra verbinding tussen artsen, verpleegkundigen en patiënten”
  Malle/Brasschaat

  Kunstnier­af­de­ling zet ervarings­des­kun­di­gen in: “Extra verbinding tussen artsen, verpleeg­kun­di­gen en patiënten”

  Nierpatiënten hebben vaak nood aan nuttige tips of antwoorden of praktische vragen nadat hun leven overhoop gegooid is door de diagnose en intensieve behandeling. Daarom heeft de kunstnierafdeling van AZ Voorkempen (Malle) en AZ Klina (Brasschaat), die voor deze medische dienst al langer samenwerken, een nieuw project op gang getrapt. Vier nierpatiënten zijn zopas opgeleid tot ervaringsdeskundigen. Ze gaan vanuit eigen bevindingen andere patiënten bijstaan.
 3. Ivan (23) brengt ‘onzichtbare’ vorm van autisme onder de aandacht met kortfilm: “Iedereen heeft wel íets, dat maakt ons allemaal uniek”
  MORTSEL/ANTWERPEN

  Ivan (23) brengt ‘onzichtba­re’ vorm van autisme onder de aandacht met kortfilm: “Iedereen heeft wel íets, dat maakt ons allemaal uniek”

  Autisme en verstandelijke beperking meer onder de aandacht brengen. Dat is het doel van de 23-jarige Ivan De Neef uit Mortsel. Zelf worstelt hij dagelijks met de uitdagingen die autisme met zich meebrengt. Hij doet zijn verhaal in een kortfilm die hij maakte met het Antwerpse jongerenpersagentschap StampMedia. “Fysiek kan je niks zien aan mij, dat brengt sommige mensen in de war, want ik heb wel degelijk een beperking.”