Auteur Stefano Rizzo
Volledig scherm
Auteur Stefano Rizzo © Klaas De Scheirder

Wijkagent schrijft roman ‘Ze zei flik tegen me’: “Het is fictie, maar een loodgieter had dit boek niet kunnen schrijven”

Een boek geschreven door een flik over een flik: zo zou je de moderne schelmenroman ‘Ze zei flik tegen me’ kunnen beschrijven. Auteur Stefano Rizzo, hij schrijft nog onder een pseudoniem om niet al te veel opschudding te veroorzaken in zijn zone, is namelijk wijkagent. Hij wil lezers met humor laten zien dat een politieman uiteindelijk ‘ook maar een mens’ is. “Autobiografisch is het niet, maar mocht ik loodgieter zijn geweest, had ik dit boek niet kunnen schrijven.”

  1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
    Jobat

    Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

    Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.