Auteur Stefano Rizzo maakt reclame voor zijn boek op bussen van De Lijn.
Volledig scherm
Auteur Stefano Rizzo maakt reclame voor zijn boek op bussen van De Lijn. © Klaas De Scheirder

Wijkagent en auteur Stefano Rizzo maakt reclame voor debuutroman op bussen van De Lijn: “Opeens kreeg ik in de auto een geniale inval”

Brasschaat/AntwerpenWanneer u in december nog eens achter een bus rijdt in de regio Antwerpen-Noord, is de kans groot dat daarop de debuutroman van Stefano Rizzo prijkt. De wijkagent bracht in september zijn eerste boek ‘Ze zei flik tegen me’ uit, een moderne schelmenroman over politieagent Johnny Wroetmans (min of meer gebaseerd op waargebeurde feiten). “In de winkel ligt een boek toch maar te liggen, ik wilde wat ‘mobiele promo’ maken", aldus Rizzo.

 1. Vooral jonge beestjes lijden onder de hitte: “Vogeltjes springen bijvoorbeeld uit het nest van de dorst”
  PREMIUM
  Kapellen/Brasschaat

  Vooral jonge beestjes lijden onder de hitte: “Vogeltjes springen bijvoor­beeld uit het nest van de dorst”

  “Nog géén tien dagen oud is hij.” Een piepjonge eekhoorn zuigt energiek aan de fles. Het beestje komt op krachten in het opvangcentrum voor Wilde Dieren in Nood Brasschaat-Kapellen, dat door de aanhoudende droogte haar handen vol heeft. En de voorspelde hitte van de komende dagen is eveneens geen goed nieuws voor watervogels zoals de reiger.
 2. Wijkagent schrijft roman ‘Ze zei flik tegen me’: “Het is fictie, maar een loodgieter had dit boek niet kunnen schrijven”

  Wijkagent schrijft roman ‘Ze zei flik tegen me’: “Het is fictie, maar een loodgieter had dit boek niet kunnen schrijven”

  Een boek geschreven door een flik over een flik: zo zou je de moderne schelmenroman ‘Ze zei flik tegen me’ kunnen beschrijven. Auteur Stefano Rizzo, hij schrijft nog onder een pseudoniem om niet al te veel opschudding te veroorzaken in zijn zone, is namelijk wijkagent. Hij wil lezers met humor laten zien dat een politieman uiteindelijk ‘ook maar een mens’ is. “Autobiografisch is het niet, maar mocht ik loodgieter zijn geweest, had ik dit boek niet kunnen schrijven.”
 1. Drie kopstukken van grote drugsbende in Antwerpen opgepakt, aansturing gebeurde vermoedelijk vanuit Dubai
  Play
  Antwerpen

  Drie kopstukken van grote drugsbende in Antwerpen opgepakt, aansturing gebeurde vermoede­lijk vanuit Dubai

  De politie en het parket hebben, in het kader van het onderzoek naar Sky ECC, op 9 augustus 21 huiszoekingen gedaan in de provincie Antwerpen. Daarbij zijn drie personen tussen 32 en 39 jaar opgepakt. Het gaat om kopstukken in het Antwerpse drugsmilieu. Er werd ook ruim 900.000 euro cash in beslag genomen. Het gerecht heeft vermoedens dat de hele bende wordt aangestuurd vanuit Dubai.
 2. Ludieke actie in badjas tegen Antwerps vijfsterrenhotel: “Ze palmen systematisch en illegaal de publieke ruimte in”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Ludieke actie in badjas tegen Antwerps vijfster­ren­ho­tel: “Ze palmen systema­tisch en illegaal de publieke ruimte in”

  Ludieke taferelen op de trage weg doorheen het vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary in het hartje van Antwerpen zondagmiddag. Een kleine honderd actievoerders hadden zich in badjas verzameld uit protest tegen het hotel, dat systematisch publieke ruimte inneemt en een slagboom - volledig illegaal - liet plaatsen tegen ‘een bepaald soort volkje’ volgens de hoteleigenaar. “Ocharme de hotelgasten die in hun badjas van de kamer naar de spa moeten wandelen op deze publieke plaats, uit solidariteit doen wij graag mee”, klonk het cynisch bij het ludiek protest.