Het 14,5 meter lange doek van Herman Brood.
Volledig scherm
Het 14,5 meter lange doek van Herman Brood. © Tessa Kraan

Veilinghuis Hammertime start met maandelijkse kunstveiling en start meteen met grootste werk van Herman Brood (15 op 2,5 m) en werk van Steve Locatelli

BrasschaatVeilinghuis Hammertime start morgenvroeg met een nieuw platform, Hammertime Art Auctions. Het gaat maandelijks tussen de 100 en 150 kunstwerken verhandelen. En ze hebben meteen een goede binnenkomer, want het grootste doek van Herman Brood, een exemplaar van 15 op 2,5 meter, wordt te koop aangeboden. “We willen kunst proberen voor iedereen betaalbaar te maken”, zegt Steven Teughels van Hammertime.

 1. Gevel beklad met enkele woorden waaronder ‘coke’, drie verdachten opgepakt en mogelijk explosieven gevonden in Merksem
  Play
  Merksem

  Gevel beklad met enkele woorden waaronder ‘coke’, drie verdachten opgepakt en mogelijk explosie­ven gevonden in Merksem

  Het was vrijdagnacht opnieuw prijs aan de woning van Gianni en Giorgi F aan de Rietschoorvelden in Merksem. Nadat er eerder deze week een vuurwerkbom in de voortuin belandde, werd deze keer de gevel beklad met rode verf. De boodschap is niet helemaal duidelijk, maar het laatste woord lijkt op ‘coke’. In de onmiddellijke omgeving heeft het SRT-team van de politie drie verdachten kunnen arresteren. Onder een wagen werd een explosief aangetroffen. Dat is later door Dovo op een veilige plaats tot ontploffing is gebracht.
 1. Mijn Burgerprofiel voortaan ook te raadplegen via app: “Loket van de overheid in je broekzak”
  Brasschaat

  Mijn Burgerpro­fiel voortaan ook te raadplegen via app: “Loket van de overheid in je broekzak”

  Vlaams minister-president en Vlaams minister voor Digitalisering Jan Jambon (N-VA) heeft woensdag in het gemeentehuis van Brasschaat de mobiele app van ‘Mijn Burgerprofiel’ gelanceerd. Zo kan je makkelijk via je smartphone overheidsattesten raadplegen, vergunningen aanvragen of opvolgen en identiteitsdocumenten bewaren. Dertien gemeenten waaronder Brasschaat hebben al een lokale variant van de applicatie.