The Big Bounce ging twee maal door op het recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas
Volledig scherm
The Big Bounce ging twee maal door op het recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas © RV

The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alternatief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”

Brasschaat/VlaanderenDe organisatoren van The Big Bounce, een muziekfestival in combinatie met (enorme) springkastelen, trekken dit voorjaar met hun concept naar Vlaamse scholen. Na twee succesvolle edities op het domein De Ster in Sint-Niklaas willen de broers Jan en Guy Pluym niet nog eens jaar zonder The Big Bounce. “Scholen mogen buiten de muren niets organiseren dus wij hopen hiermee een perfect alternatief aan te bieden”, klinkt het bij de broers.

 1. Kunstnierafdeling zet ervaringsdeskundigen in: “Extra verbinding tussen artsen, verpleegkundigen en patiënten”
  Malle/Brasschaat

  Kunstnier­af­de­ling zet ervarings­des­kun­di­gen in: “Extra verbinding tussen artsen, verpleeg­kun­di­gen en patiënten”

  Nierpatiënten hebben vaak nood aan nuttige tips of antwoorden of praktische vragen nadat hun leven overhoop gegooid is door de diagnose en intensieve behandeling. Daarom heeft de kunstnierafdeling van AZ Voorkempen (Malle) en AZ Klina (Brasschaat), die voor deze medische dienst al langer samenwerken, een nieuw project op gang getrapt. Vier nierpatiënten zijn zopas opgeleid tot ervaringsdeskundigen. Ze gaan vanuit eigen bevindingen andere patiënten bijstaan.
 2. Dragons met keeper Marie Goethals de Mude naar play-offs indoorhockey: “Tonen dat onze plaats bij beste vier verdiend is”
  Hockey

  Dragons met keeper Marie Goethals de Mude naar play-offs indoorhoc­key: “Tonen dat onze plaats bij beste vier verdiend is”

  Dragons-doelvrouw Marie Goethals de Mude staat nog voor twee zeer mooie uitdagingen. Volgende week speelt ze met de Indoor Red Panthers het EK Indoor II in het Spaanse Ourense en een week later staat ze met Dragons in de play-offs. “Het is fantastisch én een tikkeltje verrassend om met Dragons voor de indoortitel te spelen”, zegt Goethals de Mude.