Guldensporen Brasschaat heeft maandagavond de Gulden Kapittelkapper (gouden trofee) uitgereikt aan De Gladde Plooi. Café Velodroom en Vederlicht waren de laureaten.
Volledig scherm
Guldensporen Brasschaat heeft maandagavond de Gulden Kapittelkapper (gouden trofee) uitgereikt aan De Gladde Plooi. Café Velodroom en Vederlicht waren de laureaten. © Guldensporen Brasschaat

Strijkatelier ‘De Gladde Plooi’ bekroond met prijs voor Nederlandstalige naam: “Toch wel verrast”

BrasschaatGuldensporen Brasschaat heeft voor de elfde keer de ‘Gulden Kapittelkapper’ toegekend aan een lokale winkelier met een mooie en originele Nederlandstalige naam. De prijs werd maandagavond in het gemeentehuis uitgereikt aan ‘De Gladde Plooi’, een strijkatelier in Maria-ter-Heide. 

  1. PORTRET. Na 58 jaar neemt woonzorgcentrum afscheid van langs verblijvende bewoner ‘Mijnheer François’: “Hij stelde zich ten dienste van wie hem omringde”
    PREMIUM
    Schilde

    PORTRET. Na 58 jaar neemt woonzorg­cen­trum afscheid van langs verblijven­de bewoner ‘Mijnheer François’: “Hij stelde zich ten dienste van wie hem omringde”

    Altijd goedgezind, begaan met iedereen en ontzettend geliefd. Zo omschrijft Sint-Lodewijk in ‘s-Gravenwezel (Schilde) hun bijzondere bewoner François Branquart. Na een verblijf van 58 jaar is de man met een beperking vorige week op 88-jarige leeftijd overleden. Het personeel van Sint-Lodewijk nam donderdag in de kapel afscheid van ‘Mijnheer François’, over wie ze zich als familie ontfermden. “Hij was zo graag gezien dat hij nog in vele harten zal voortleven”, aldus directeur Chris Janssens.