Het openluchtzwembad van Brasschaat
Volledig scherm
Het openluchtzwembad van Brasschaat © rv

Stadsgids Tanguy Ottomer is op zoek naar de geschiedenis van Brasschaat

Verhalen, anekdotes, oude foto’s uit privé-archieven... Stadsgids Tanguy Ottomer doet een oproep aan alle Brasschatenaars om ze hem te bezorgen. Hij wil namelijk twee routes uitstippelen met als leidraad: de geschiedenis van Brasschaat. “Alles is welkom: de belachelijkste anekdotes zijn meestal juist de leukste!”

 1. Nederlanders riskeren tot acht jaar cel voor diefstal van Range Rovers: “Bende hield zich bezig met internationale autozwendel”
  Knokke/Antwerpen

  Nederlan­ders riskeren tot acht jaar cel voor diefstal van Range Rovers: “Bende hield zich bezig met internatio­na­le autozwen­del”

  Vier Nederlanders riskeren in de Brugse rechtbank tot acht jaar cel voor de diefstal van acht Range Rovers in het Antwerpse. Twee diefstallen in Knokke mislukten dan weer. Volgens het Openbaar Ministerie hielden de mannen zich bezig met internationale autozwendel. “Slechts drie wagens konden teruggevonden worden”, stelde de procureur.
 2. Kalmthouts ingenieursstudent Tuur (22) rijdt met zelfgemaakte zonnewagen door Marokkaanse Sahara
  Kalmthout

  Kalmthouts ingenieurs­stu­dent Tuur (22) rijdt met zelfgemaak­te zonnewagen door Marokkaan­se Sahara

  De 22-jarige Tuur Van Den Bergh uit Kalmthout neemt deel aan de ‘Solar Challenge Morocco’, een rally voor wagens aangedreven door zonne-energie. Dat doet hij samen met het Agoria Solar Team van de KU Leuven. De ploeg van twintig ingenieursstudenten zal volgende week op vijf dagen tijd 2.500 kilometer moeten afleggen doorheen de Marokkaanse Sahara met hun zelfgebouwde ‘BluePoint Atlas’.