Een beeld van de ramp in Bad Neuenahr-Ahrweiler.
Volledig scherm
Een beeld van de ramp in Bad Neuenahr-Ahrweiler. © AP

Solidair met zusterstad Bad Neuenahr

BrasschaatGemeentebesturen Brasschaat en Kapellen namen samen het initiatief een speciaal rekeningnummer te openen waarop ze allebei een financiële bijdrage hebben gestort. Zo steunt Brasschaat met 25 000 euro en ook de gemeente Kapellen zal een bedrag storten. Daarnaast zal ook het verbroederingscomité steun aanbieden.

 1. Twee ‘uithalers’ van 16 en 17 jaar oud opgepakt en overgeleverd aan Nederland, parket Antwerpen vraagt dan weer om overlevering van 35-jarige uithaler
  Antwerpen

  Twee ‘uithalers’ van 16 en 17 jaar oud opgepakt en overgele­verd aan Nederland, parket Antwerpen vraagt dan weer om overleve­ring van 35-jarige uithaler

  Twee minderjarigen van 16 en 17 jaar oud uit Rotterdam zijn de voorbije twee weken overgeleverd van ons land aan Nederland. De twee jongemannen werden betrapt in de Antwerpse haven toen ze drugs uit een container wilden halen. Omgekeerd pakte de Nederlandse politie dan weer een 35-jarige Rotterdammer op die vermoedelijk aan ons land zal uitgeleverd worden.
 2. Geslaagde opendeurdag voor brandweer Brasschaat: frietketelbrand en bevrijding geknelde in auto
  Brasschaat

  Geslaagde opendeur­dag voor brandweer Brasschaat: frietketel­brand en bevrijding geknelde in auto

  De brandweer van Zone Rand post Brasschaat heeft afgelopen zondag een opendeurdag georganiseerd in haar vernieuwde kazerne. Tientallen bezoekers kregen te zien hoe je een frietketelbrand moet aanpakken, maar eveneens hoe een persoon die gekneld zit in een voertuig normaliter door de brandweer wordt bevrijd. En niet enkel de brandweer toonde haar kunstjes. Politie, medische hulpdiensten en zelfs het dierenopvangcentrum waren aanwezig om alle nieuwsgierige ogen goed de kost te geven.