Een beeld van de ramp in Bad Neuenahr-Ahrweiler.
Volledig scherm
Een beeld van de ramp in Bad Neuenahr-Ahrweiler. © AP

Solidair met zusterstad Bad Neuenahr

BrasschaatGemeentebesturen Brasschaat en Kapellen namen samen het initiatief een speciaal rekeningnummer te openen waarop ze allebei een financiële bijdrage hebben gestort. Zo steunt Brasschaat met 25 000 euro en ook de gemeente Kapellen zal een bedrag storten. Daarnaast zal ook het verbroederingscomité steun aanbieden.

  1. 19 beklaagden lenen bankkaart en pincode uit aan phishingbende en zien bijna 200.000 euro via hun rekening versluisd worden: “We zijn naïef geweest”
    Blankenberge/Antwerpen

    19 beklaagden lenen bankkaart en pincode uit aan phishing­ben­de en zien bijna 200.000 euro via hun rekening versluisd worden: “We zijn naïef geweest”

    19 zogenaamde ‘money mules’ of ‘geldezels’ hebben zich voor de rechter moeten verantwoorden, omdat ze hun bankkaart en pincode hebben uitgeleend aan een phishingbende. Via hun rekening werd in totaal bijna 200.000 euro witgewassen. Onder de beklaagden ook een vader en zoon uit Blankenberge en moeder en dochter uit Antwerpen. “Ze is in haar wanhoop op het voorstel van de bende ingegaan”, stelde de advocate van de moeder.