René Snelders
Volledig scherm
PREMIUM
René Snelders © Photo News

René Snelders overleden op 85-jarige leeftijd: “Voetbaldier, zakenman maar vooral warm mens met hart op de juiste plaats”

BrasschaatRené Snelders, ex-voetballer van Antwerp en voormalig ondervoorzitter van (Germinal) Beerschot, is donderdag op 85-jarige leeftijd overleden. Snelders verbleef op het einde van zijn leven in een woonzorgcentrum en daar is hij zachtjes ingeslapen. “Ik denk niet dat hij ooit een match van mij heeft gemist”, zegt kleinzoon Kristof, die hier het portret schetst van zijn grootvader.

 1. Boeren protesteren tegen plannen voor Nationaal Park Kalmthoutse Heide: “We willen garanties dat we onze gronden nog mogen bemesten”
  PREMIUM
  Brasschaat/Kalmthout

  Boeren proteste­ren tegen plannen voor Nationaal Park Kalmthout­se Heide: “We willen garanties dat we onze gronden nog mogen bemesten”

  Grenspark Kalmthoutse Heide wil een Nationaal Park worden. Een derde overleg stond donderdagnamiddag gepland in Hotel Van der Valk Dennenhof in Maria-ter-Heide (Brasschaat). Hoewel daaraan ook landbouwers deelnemen, voelen de boeren zich niet gehoord. Zo’n 125 tractoren uit de regio kwamen afgezakt naar de plaats van afspraak om zich tegen de plannen te verzetten. “Zonder spelregels wordt momenteel een potje Monopoly gespeeld met andermans bezittingen”. Landbouwers en landeigenaren leggen uit waarom ze tegen de plannen zijn.
 2. Na razendsnelle uitverkoop geeft Simon (26) tickets voor ‘het GROTE Laatste 100 dagen Feest’ in Ikon weg: “Het zijn Tomorrowland-achtige toestanden geworden”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Na razendsnel­le uitverkoop geeft Simon (26) tickets voor ‘het GROTE Laatste 100 dagen Feest’ in Ikon weg: “Het zijn Tomorrow­land-achtige toestanden geworden”

  Vorig jaar verkocht ‘het GROTE Laatste 100 dagen Feest’ in nachtclub Ikon uit op één week tijd. Dit jaar was daar maar één uur voor nodig. Voor organisator Simon Ooms reden genoeg om er maar een tweede avond bij te plakken. Voor het eerst kunnen zesdejaars uit de provincie Antwerpen - en daarbuiten- op 3 én 4 februari de benen losgooien ter ere van het afscheid van de middelbare school, en dit in bijzijn van Flo Windey, Jamie-Lee en Louis XIV: “Elk jaar wordt het feest een beetje zotter”, zegt Ooms, die via HLN.be twintig tickets weggeeft.
 3. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”