Alles samen kwamen ruim 150 mensen mee actievoeren.
Volledig scherm
Alles samen kwamen ruim 150 mensen mee actievoeren. © Klaas De Scheirder

Protest aan gemeentehuis tegen stopzetting poets- en karweidienst: “Einde aan speciale band met klanten, en dat doet pijn”

Een 150-tal actievoerders, onder wie personeel en leden van alle oppositiepartijen, liet voor de gemeenteraad massaal zijn stem horen tegen de geplande stopzetting van de gemeentelijke poets- en karwei. “Dit doet pijn, want we deden meer dan alleen maar poetsen voor onze klanten. We hadden een speciale band”, zegt poetsvrouw Mireille Eichinger (53). Het punt werd alsnog goedgekeurd. 

  1. ‘Buidelrat’ in boom blijkt albino neusbeer: illegaal gehouden dier krijgt tijdelijke thuis in Kapels opvangcentrum

    ‘Buidelrat’ in boom blijkt albino neusbeer: illegaal gehouden dier krijgt tijdelijke thuis in Kapels opvangcen­trum

    Het Vlaams Opvangcentrum (VOC) voor Vogels en Wilde Dieren Brasschaat-Kapellen in Hoogboom (Kapellen) ontving zondag wel een erg speciale gast. De dierenarts van het opvangcentrum had in samenwerking met politie en brandweer een albino neusbeer uit een boom gehaald in Schilde. Het kweken of houden van die berensoort is in België illegaal. “Het gaat niet om een wild dier, maar een ontsnapt exemplaar dat waarschijnlijk gekweekt is om te verkopen als huisdier”, aldus Marcel Peeters (74), beheerder van het opvangcentrum.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement