De politie van Brasschaat doet voortaan digitale woonstcontroles.
Volledig scherm
De politie van Brasschaat doet voortaan digitale woonstcontroles. © Politie Brasschaat

Politie en gemeente verkleinen papierberg én werklast: woonstcontrole gebeurt digitaal

BrasschaatDe politie van Brasschaat doet de woonst- en domiciliecontroles voortaan niet langer op papier, maar volledig digitaal. Het systeem staat ook rechtsreeks in verbinding met de dienst Burgerzaken van de gemeente. Toch een tijdsbesparend systeem, want per jaar moeten er zo'n 3.000 controles gebeuren.

  1. ‘Ecowarrior’ Moenia (25) verkoopt duurzame producten op haar populaire webshop: “Herbruikbaar maandverband blijft jammer genoeg nog iets voor de ‘happy few’”
    PREMIUM
    Antwerpen/Brasschaat

    ‘Ecowarrior’ Moenia (25) verkoopt duurzame producten op haar populaire webshop: “Herbruik­baar maandver­band blijft jammer genoeg nog iets voor de ‘happy few’”

    Trots was ze, toen ze haar eerste drinkbus kocht. Sindsdien wijdt de jonge student-onderneemster Moenia Ladhib (25) haar leven aan een duurzamer bestaan. Zodanig zelfs dat ze er niets anders op vond dan haar eigen bedrijf Ecossentials te lanceren, wat anderhalf jaar later een succes in het Antwerpse blijkt te zijn. Een gesprek over menstruatieonderbroeken, waarom ze zichzelf de naam ‘ecowarrior’ aanprijst en hoe het door haar ziekte fibromyalgie helemaal anders had kunnen uitdraaien.