Dj Mattic kijkt alvast uit naar zijn drukke zomer
Volledig scherm
Dj Mattic kijkt alvast uit naar zijn drukke zomer © RV

Plaatjes draaien in Spanje, Hongarije en Turkije: Brasschaatse dj Mattic staat mooie zomer te wachten

BrasschaatAan het begin van de zomervakantie trekken duizenden Belgen naar Hongarije voor ‘Balaton Sound’. Op de affiche van het groot festival prijken vandaar heel wat Belgische artiesten. Ook de 27-jarige Matthieu Caeymaex uit Brasschaat mag het beste van zichzelf geven achter de draaitafel. “Het wordt fantastisch om voor al die nationaliteiten te mogen spelen”, glundert Dj Mattic. 

 1. deSingel pent veertig jaar geschiedenis neer in boek: “In nog een halve eeuw werden we dé referentieplek voor muziek, dans en theater”
  ANTWERPEN

  deSingel pent veertig jaar geschiede­nis neer in boek: “In nog een halve eeuw werden we dé referentie­plek voor muziek, dans en theater”

  Conservatoriumgebouw en culturele hotspot deSingel heeft door de pandemie zijn veertigste verjaardag nog niet op een waardige manier kunnen vieren. Daar komt nu verandering in. Het cultuurhuis pakt uit met een overzichtsboek, presenteert opnieuw het hiphopfestival Dear Antwerp en komt met verbouwingsplannen voor meer artistieke ruimtes en een eigen café.
 2. Koekje voor de hond op café of restaurant: “Net zoals zijn baasje speculaasje krijgt bij de koffie”
  PREMIUM
  Brasschaat

  Koekje voor de hond op café of restaurant: “Net zoals zijn baasje speculaas­je krijgt bij de koffie”

  De Brasschaatse fabrikant van plantaardige hondenkoekjes ‘Lena & Lou’ heeft een doos voor de horeca gelanceerd. Daarin zitten 150 individueel verpakte versnaperingen voor viervoeters. Zo kunnen cafés of restaurants ook makkelijk de hond een snack bij zijn drankje aanbieden. Dat concept werd maandag alvast goedgekeurd in brasserie Perron Noord door teckel Jerom, een invloedrijke recensent met bijna 8.500 volgers op Instagram.
 1. Technotronic-zangeres die niet erkend werd voor wereldhit, vereeuwigd met straatnaambordje: “Ik was destijds niet ‘mooi’ genoeg”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Technotro­nic-zangeres die niet erkend werd voor wereldhit, vereeuwigd met straatnaam­bord­je: “Ik was destijds niet ‘mooi’ genoeg”

  Het Nederlandse streetart-gezelschap Kamp Seedorf streek eerder al neer om levensgrote Eddy Wally’s en Jean-Pierre Van Rossems achter te laten in hun geboortedorpen. In Antwerpen brengen de kunstenaars een ode aan Manuela Kamosi in de vorm van een plaatsnaambordje. De Antwerpse Kamosi zong dertig jaar geleden monsterhit ‘Pump Up The Jam’ van Technotronic in maar was “niet mooi genoeg” om op de hoes of in de clip te verschijnen. “Een onderwerp dat écht iets is voor Kamp Seedorf.”