Minister voor Privacy Philippe De Backer (Open Vld) bezoekt voor zijn laatste les Privacy het Sint-Michielscollege in Brasschaat.
Volledig scherm
Minister voor Privacy Philippe De Backer (Open Vld) bezoekt voor zijn laatste les Privacy het Sint-Michielscollege in Brasschaat. © Klaas De Scheirder

Philippe De Backer geeft laatste gastcollege in ‘zijn’ Sint-Michielscollege: “Hopelijk geeft nu elke school les over privacy”

Minister Philippe De Backer zet na drie jaar een punt achter zijn toer door België waarbij hij scholieren bewust probeerde te maken van hun online privacy. Zijn laatste les vond plaats in het Sint-Michielscollege van Brasschaat, waar hij zelf twaalf jaar op de schoolbanken heeft gezeten. “Ik hoop dat leerlingen er iets van opsteken en bewuster omgaan met wat ze delen op sociale media”, zegt De Backer.

0 reacties

 1. Modeshow, MNM-muur en véél sfeer: SBSO Zonnebos doet gooi naar titel ‘De Strafste School 2021’
  Brasschaat

  Modeshow, MNM-muur en véél sfeer: SBSO Zonnebos doet gooi naar titel ‘De Strafste School 2021’

  SBSO Zonnebos in Brasschaat kreeg donderdagvoormiddag radiozender MNM over de vloer. De 130 leerlingen kregen de kans om aan de jury te laten zien waarom hun school de titel van ‘De Strafste School 2021’ zou verdienen. Sander Gillis en Laura Govaerts maakten op originele wijze kennis met de verschillende opleidingen, al onthielden ze vooral dat het Zonnebos een stevig feestje kan bouwen.
 2. Griezelen in Antwerpen: onze 8 tips voor een geslaagde Halloween
  PREMIUM

  Griezelen in Antwerpen: onze 8 tips voor een geslaagde Halloween

  De ‘engste’ nacht van het jaar komt er weer aan: op zondag 31 oktober is het Halloween. De feestdag die vooral gevierd wordt in Engelstalige landen wint bij ons steeds meer aan populariteit, met trick-or-treattochten, pompoenen voor de deur en verkleedfeestjes tot gevolg. Nog geen plannen tijdens het laatste weekend van oktober? Wij lijsten acht tips op om er een geslaagd halloweenweekend van te maken (en je kunt het laat maken, want maandag is het Allerheiligen!)
 3. Think Pink zoekt ‘Anita’s: (ex-)borstkankerpatiënten die loopuitdaging willen aangaan op Antwerp 10 Miles
  Lille/Brasschaat

  Think Pink zoekt ‘Anita’s: (ex-)borstkan­ker­pa­tiën­ten die loopuitda­ging willen aangaan op Antwerp 10 Miles

  Borstkankerorganisatie Think Pink Europe en het lingeriemerk Anita organiseren zowel op de Lilse Bergen als in Casa Callenta in Brasschaat twee informatiemomenten rond het project ‘Anita’. Het streefdoel is om je als borstkankerpatiënt toch weer wat fit en gezond te kunnen/willen voelen en op de Antwerp 10 Miles in 2022 straffe toeren uit te halen. Er zijn nog twee infomenten in Lille en Brasschaat.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.