Het personeel van Texaco 's-Gravenwezel en Brasschaat legde donderdag het werk neer. Tweede van rechts: Kevin Kiggen van ACV Puls
Volledig scherm
Het personeel van Texaco 's-Gravenwezel en Brasschaat legde donderdag het werk neer. Tweede van rechts: Kevin Kiggen van ACV Puls © emz

Personeel Texaco gaat in staking: “Werknemer moet op eentje kassa, bakkerij, post én pompen runnen”

Brasschaat/'s-GravenwezelWie donderdag in de morgen of middag wilde tanken bij het Texaco-tankstation op de Bredabaan in Brasschaat, was eraan voor de moeite. De pompen waren tot 15 uur geblokkeerd door wagens van werknemers, die staakten vanwege het personeelstekort en bijgevolg hoge werkdruk. De actie wierp haar vruchten af. “Totdat er bijkomend personeel gevonden is, worden de openingsuren van de tankstations aangepast”, aldus vakbondssecretaris Kevin Kiggen van de christelijke bediendevakbond ACV Puls. De winkels aan de tankstations van Texaco in ‘s-Gravenwezel en Brasschaat blijven nog de hele dag gesloten. 

 1. Gezin schrijft emotionele brief aan Ben Weyts (N-VA): “School zou de beste tijd van hun leven moeten zijn, maar kinderen haten school. Dit is een ijskoude wereld voor hen”
  Rijkevorsel

  Gezin schrijft emotionele brief aan Ben Weyts (N-VA): “School zou de beste tijd van hun leven moeten zijn, maar kinderen haten school. Dit is een ijskoude wereld voor hen”

  Kinderen die een mondmasker moeten dragen vanaf 6 jaar, het valt niet bij iedereen in goede aarde. Silke Voet (38), mama van twee kinderen van 9 en 12 jaar oud, heeft een emotionele brief geschreven aan minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). “Sluit de scholen nu of hou ze open zonder mondmasker. School zou de leukste tijd van hun leven moeten zijn, maar nu haten ze het. Dit is zo een ijskoude tijd voor hun.”
 2. Duidelijke regels voor brasserie De Vogelenzang: maximaal 110 parkeerplaatsen, geluid beperkt tot 70 decibel
  PREMIUM
  's-Gravenwezel

  Duidelijke regels voor brasserie De Vogelen­zang: maximaal 110 parkeer­plaat­sen, geluid beperkt tot 70 decibel

  De gemeente Schilde schenkt klare wijn voor De Vogelenzang en The Old Birdy, de twee horecazaken van Alain Willems in ‘s-Gravenwezel. Het nieuw gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan regulariseert verschillende illegaal verklaarde constructies, maar stelt tegelijkertijd grenzen. “De voorschriften zijn een antwoord op de geluids- en parkeerproblematiek”, aldus Marian Van Alphen (Open Vld), schepen voor Ruimtelijke Ordening. CD&V en Groen vinden het eerder een “uit de hand gelopen politiek dienstbetoon”.