De feestelijke opening van de nieuwe voetbalcampus zaterdagavond.
Volledig scherm
De feestelijke opening van de nieuwe voetbalcampus zaterdagavond. © Klaas De Scheirder

Nieuwe campus Excelsior Mariaburg feestelijk geopend: “Zonder fusie hadden we dit niet kunnen waarmaken”

BRASSCHAATNadat de twee voetbalploegen Koninklijk Mariaburg VK en KFC Excelsior Kaart uit Brasschaat fuseerden eind 2018, heeft de fusieclub nu eindelijk ook een nieuwe campus. De club investeerde met hulp van de gemeente ruim 860.000 euro in nieuwe kleedkamers en een duurzaam kunstgrasveld. Zaterdag werden het veld en de nieuwbouw feestelijk geopend met tal van symbolische wedstrijden.

 1. Personeel Texaco gaat in staking: “Werknemer moet op eentje kassa, bakkerij, post én pompen runnen”
  Brasschaat/'s-Gravenwezel

  Personeel Texaco gaat in staking: “Werknemer moet op eentje kassa, bakkerij, post én pompen runnen”

  Wie donderdag in de morgen of middag wilde tanken bij het Texaco-tankstation op de Bredabaan in Brasschaat, was eraan voor de moeite. De pompen waren tot 15 uur geblokkeerd door wagens van werknemers, die staakten vanwege het personeelstekort en bijgevolg hoge werkdruk. De actie wierp haar vruchten af. “Totdat er bijkomend personeel gevonden is, worden de openingsuren van de tankstations aangepast”, aldus vakbondssecretaris Kevin Kiggen van de christelijke bediendevakbond ACV Puls. De winkels aan de tankstations van Texaco in ‘s-Gravenwezel en Brasschaat blijven nog de hele dag gesloten.
 1. Vaccinatiecentrum Noorderkempen zet eindsprintje in: nog zes vrije inloopmomenten voor sluiting
  Noorderkempen

  Vaccinatie­cen­trum Noorderkem­pen zet eindsprin­tje in: nog zes vrije inloopmo­men­ten voor sluiting

  Het vaccinatiecentrum Noorderkempen op het militair vliegveld van Brasschaat trekt nog een eindsprintje. Alvorens de deuren midden oktober sluiten, kunnen inwoners van de eerstelijnszone in september nog op zes momenten vrij langskomen voor een eerste Pfizer-prik. “Zo willen we iedereen die nog wil de kans bieden om nog langs te komen voor vaccinatie”, vertelt Cindy De Roeve, voorzitter van de Eerstelijnszone Noorderkempen.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 3. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.