Nathalie en Matthieu 'samen' op de foto met hun boek.
Volledig scherm
Nathalie en Matthieu 'samen' op de foto met hun boek. © RV

Nathalie De Jongh maakt haar droom waar samen met illustrator Matthieu Pelhate: De reis van Leloo of hoe een klein meisje leert vertrouwen hebben in zichzelf

Het schrijven zit Nathalie De Jongh (3​4) in het bloed. Met haar ‘Verhalenbureau’ ​- Kleine Keizerin en haar vaste job bij uitgeverij Larcier doet ze wat ze graag doet, maar een grote droom was écht​e boeken schrijven​. Samen met illustrator Matthieu Pelhate maakte ze het kinderboek ‘De reis van Leloo’. “Boeken waren voor mij altijd een blik op de​ wijde wereld”, zegt Nathalie.

  1. Ivan (23) brengt ‘onzichtbare’ vorm van autisme onder de aandacht met kortfilm: “Iedereen heeft wel íets, dat maakt ons allemaal uniek”
    MORTSEL/ANTWERPEN

    Ivan (23) brengt ‘onzichtba­re’ vorm van autisme onder de aandacht met kortfilm: “Iedereen heeft wel íets, dat maakt ons allemaal uniek”

    Autisme en verstandelijke beperking meer onder de aandacht brengen. Dat is het doel van de 23-jarige Ivan De Neef uit Mortsel. Zelf worstelt hij dagelijks met de uitdagingen die autisme met zich meebrengt. Hij doet zijn verhaal in een kortfilm die hij maakte met het Antwerpse jongerenpersagentschap StampMedia. “Fysiek kan je niks zien aan mij, dat brengt sommige mensen in de war, want ik heb wel degelijk een beperking.”