Onan Van de Weyer met een schilderij uit 2013 van snoepverkoper Flor door Ann Brouw van Atelier Creante
Volledig scherm
PREMIUM
Onan Van de Weyer met een schilderij uit 2013 van snoepverkoper Flor door Ann Brouw van Atelier Creante © emz

Muzikant brengt ode aan legendarisch snoepverkoper ‘Flor van den bollenwinkel’: “Pralines mocht je er zelf uitkiezen. Je moest wel steeds blijven fluiten, zodat hij wist dat je er geen aan het opeten was”

BrasschaatDe Brasschaatse singer-songwriter Onan Van de Weyer (46) heeft een nieuw nummer klaar. Het is een ode aan zijn overleden dorpsgenoot Flor Van Den Eede, vooral bekend als ‘Flor van den bollenwinkel’. De guitige snoepverkoper zou woensdag honderd jaar geworden zijn. Dan wordt het liedje ‘De Held van Brasschaat’ gelanceerd. 

  1. De Spiekpietjes duiken op in gloednieuw lessenpakket dankzij samenwerking tussen Thaïs Vanderheyden en kinderjuf Stefanie Lindner
    PREMIUM
    Sint-Job-in-'t-Goor/Brasschaat

    De Spiek­pietjes duiken op in gloednieuw lessenpak­ket dankzij samenwer­king tussen Thaïs Vanderhey­den en kinderjuf Stefanie Lindner

    Thaïs Vanderheyden, schrijfster en illustratrice van kinderboeken zoals de Spiekpietjes en Bas & Klara, en kleuterjuf Stefanie Lindner slaan de handen in elkaar voor een uniek project. Samen hebben ze op basis van het eerste boek van de Spiekpietjes een lessenpakket gemaakt gericht op de derde kleuterklas en het eerste leerjaar. Stefanie bedenkt de lessen/opdrachten, Thaïs tekent ze uit. “We willen vooral jonge leerkrachten een idee aanreiken om eens af te wijken van het traditionele lesgeven”, vertellen Stefanie en Thaïs. Het lessenpakket wordt uitgegeven door De Limonadefabriek.