Het Groot Schietveld
Volledig scherm
Het Groot Schietveld © Koenraad Roelands/Gemeente Brecht

Luide knallen gehoord? Militairen voeren opnieuw schietoefeningen uit op Groot Schietveld

Brecht/Brasschaat/Wuustwezel/KapellenHeel wat inwoners uit onder meer Sint-Job-in-‘t-Goor (Brecht), Brasschaat, Gooreind (Wuustwezel) en Kapellen werden dinsdag opgeschrikt door luide knallen. Ramen zouden er zelfs van trillen. Schietoefeningen van militairen op het Groot Schietveld liggen aan de basis.

 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 1. Het einde van de microscoop? Antwerps ziekenhuis gebruikt als eerste in Benelux artificiële intelligentie om kankercellen op te sporen: “Een extra paar virtuele ogen dat meekijkt”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Het einde van de microscoop? Antwerps ziekenhuis gebruikt als eerste in Benelux artifi­ciële intelligen­tie om kankercel­len op te sporen: “Een extra paar virtuele ogen dat meekijkt”

  Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) en GZA Ziekenhuizen hebben een medische primeur beet: als eerste ziekenhuis in de Benelux gebruiken ze artificiële intelligentie (AI) in de strijd tegen kanker. Slimme software kan sneller en preciezer tumoren beoordelen, terwijl dat traditioneel nog met een microscoop gebeurde. “Dit is een grote doorbraak voor de pathologie.” Patholoog Frederik Deman legt uit hoe de microscoop nu plan B is geworden.