Leo De Leeuw (64) moest terug leren stappen in revalidatiecampus De Mick in Brasschaat na een ziekenhuisopname door corona.
Volledig scherm
PREMIUM
Leo De Leeuw (64) moest terug leren stappen in revalidatiecampus De Mick in Brasschaat na een ziekenhuisopname door corona. © rv

Leo (64) moest opnieuw leren stappen na coma door corona: “Dankzij revalidatiecampus De Mick had ik na twee dagen al geen rolstoel meer nodig”

BRASSCHAATNiet elke Covid-19-patiënt is na een ziekenhuisopname al in staat om huiswaarts te keren. Sommigen moeten simpele motoriek opnieuw leren zoals slikken, zitten of stappen. In revalidatiecampus De Mick van het AZ Klina in Brasschaat krijgen die mensen een aanpak op maat. Leo (64) leerde er opnieuw stappen nadat hij kunstmatig in coma werd gebracht. “Ik hoop volgende maand al terug met de motor naar Spanje te kunnen rijden.”

 1. Dragons rekent tijdens finales op doelvrouw Roos Knijff: “Veel kwaliteit in dit team”
  Hockey Eredivisie

  Dragons rekent tijdens finales op doelvrouw Roos Knijff: “Veel kwaliteit in dit team”

  Eén van de speelsters die bij de vrouwen van Dragons tijdens de play-offs een uiterst secure indruk laat is de Nederlandse doelvrouw Roos Knijff. In haar eerste jaar bij de Brasschaatse club staat ze meteen in de play-offfinale. Knijff beseft dat ze in het dubbele treffen met Gantoise wel wat werk zal moeten opknappen. “We zijn de underdog, maar gaan keihard vechten”, zegt Knijff.
 2. IN BEELD. Expo fotojournalist Steve McCurry met onder andere ‘Afghan Girl’
  ANTWERPEN

  IN BEELD. Expo fotojourna­list Steve McCurry met onder andere ‘Afghan Girl’

  Het Afghaanse meisje dat met haar groene ogen indringend naar de lens kijkt. Het moet één van de beroemdste portretten uit de fotografiegeschiedenis zijn. Het beeld van de Amerikaanse fotojournalist Steve McCurry pronkte in 1984 op de cover van The National Geographic en leverde hem - net zoals vele andere beelden - prestigieuze prijzen op. Sinds deze week kan je Afghan Girl en vele andere foto’s bewonderen in de Antwerpse Waagnatie.
 1. Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen
  Play

  Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen

 2. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype