De kiosk van Maria-ter-Heide is weer in ere hersteld en zal meer gebruikt worden.
Volledig scherm
De kiosk van Maria-ter-Heide is weer in ere hersteld en zal meer gebruikt worden. © Toon Verheijen

Kiosk van Maria-ter-Heide in ere hersteld

BrasschaatDe vernieuwde kiosk in de achtertuin van dienstencentrum Maria-ter-Heidehove pronkt weer als nooit te voren. De voorbije maanden werd de kiosk in ere hersteld. De reconstructie van de kiosk is een geslaagde samenwerking tussen de gemeente Brasschaat, maatwerkbedrijf Noordheuvel en het Technisch Atheneum Brasschaat.

 1. Skaters protesteren massaal tegen skateverbod Scheldekaaien: “Skaten kómt van de straat en hoort op de straat, niet in een park”
  ANTWERPEN

  Skaters proteste­ren massaal tegen skatever­bod Schelde­kaai­en: “Skaten kómt van de straat en hoort op de straat, niet in een park”

  Skaters zijn niet meer welkom op het populaire Theaterplein tussen 22 en 6 uur en op de Scheldekaaien - nog populairder bij skaters - mogen ze zelfs niet meer komen. Vrijdagavond kwamen enkele honderden skaters uit protest samen op het Theaterplein en trokken in stoet richting de Scheldekaaien. “Neem onze jeugd niet af, wij blijven gewoon op de kaaien skaten, of ze dat nu willen of niet.”
 1. GroenRand razend over nee van gemeenten tegen Grenspark Kalmthoutse Heide als Nationaal Park
  Kalmthout

  GroenRand razend over nee van gemeenten tegen Grenspark Kalmthout­se Heide als Nationaal Park

  Grenspark Kalmthoutse Heide wil een Nationaal Park worden. Op Brasschaat na wil geen enkel bestuur van betrokken gemeentes op dit moment een engagement aangaan. De voornaamste redenen zijn het gebrek aan toelichting en de onduidelijkheid over de impact op woningen en landbouw. GroenRand is verbolgen over deze houding. “Als het Grenspark geen Nationaal Park wordt, dan heeft geen enkel gebiedsgericht project in Vlaanderen de kans om een Nationaal Park te worden”, fulmineert Dirk Weyler, coördinator van de natuurvereniging.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 3. Personeel Texaco gaat in staking: “Werknemer moet op eentje kassa, bakkerij, post én pompen runnen”
  Brasschaat/'s-Gravenwezel

  Personeel Texaco gaat in staking: “Werknemer moet op eentje kassa, bakkerij, post én pompen runnen”

  Wie donderdag in de morgen of middag wilde tanken bij het Texaco-tankstation op de Bredabaan in Brasschaat, was eraan voor de moeite. De pompen waren tot 15 uur geblokkeerd door wagens van werknemers, die staakten vanwege het personeelstekort en bijgevolg hoge werkdruk. De actie wierp haar vruchten af. “Totdat er bijkomend personeel gevonden is, worden de openingsuren van de tankstations aangepast”, aldus vakbondssecretaris Kevin Kiggen van de christelijke bediendevakbond ACV Puls. De winkels aan de tankstations van Texaco in ‘s-Gravenwezel en Brasschaat blijven nog de hele dag gesloten.