Ook exclusieve kettingen behoren tot de veiling. Dit exemplaar heeft een winkelwaarde van maar liefst 18.790 euro. De startprijs op de veiling is ongeveer 2.350 euro
Volledig scherm
Ook exclusieve kettingen behoren tot de veiling. Dit exemplaar heeft een winkelwaarde van maar liefst 18.790 euro. De startprijs op de veiling is ongeveer 2.350 euro © HammerTime

Juwelen ter waarde van anderhalf miljoen euro (!) geveild: “Doe de zaak van je leven”

BrasschaaatDe juwelier ‘Elle It’s You’ op de Bredabaan in Brasschaat ging einde december failliet. Oorspronkelijk werd gedacht dat er geen inboedel meer was. Niets was minder waar. “Het leek wel de grot van Ali Baba”, vertelt Steven Teughels van het veilinghuis HammerTime uit Hoevenen (Stabroek), dat vanaf 31 mei de meer dan vijfhonderd exclusieve juwelen online per opbod verkoopt.  

 1. Technotronic-zangeres die niet erkend werd voor wereldhit, vereeuwigd met straatnaambordje: “Ik was destijds niet ‘mooi’ genoeg”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Technotro­nic-zangeres die niet erkend werd voor wereldhit, vereeuwigd met straatnaam­bord­je: “Ik was destijds niet ‘mooi’ genoeg”

  Het Nederlandse streetart-gezelschap Kamp Seedorf streek eerder al neer om levensgrote Eddy Wally’s en Jean-Pierre Van Rossems achter te laten in hun geboortedorpen. In Antwerpen brengen de kunstenaars een ode aan Manuela Kamosi in de vorm van een plaatsnaambordje. De Antwerpse Kamosi zong dertig jaar geleden monsterhit ‘Pump Up The Jam’ van Technotronic in maar was “niet mooi genoeg” om op de hoes of in de clip te verschijnen. “Een onderwerp dat écht iets is voor Kamp Seedorf.”
 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.