Dé attractie van Winterdroom Brasschaat vormt de rolschaatspiste
Volledig scherm
Dé attractie van Winterdroom Brasschaat vormt de rolschaatspiste © Klaas De Scheirder

IN BEELD. Rolschaatsers verkennen piste met lichttunnel op Winterdroom Brasschaat

BrasschaatZin in een portie kerstmagie? Dan kan je nog tot en met zondag 8 januari langsgaan bij Winterdroom Brasschaat op de evenementenweide in het gemeentepark. Dé attractie vormt een rolschaatsbaan met een feeërieke lichttunnel. Rondom de piste vind je gezellige kerstchalets.

 1. Vennebos doet bewust niet mee aan ‘Week tegen Pesten’: “Wij voorkomen pesten met schoolfamilies”
  PREMIUM
  Schilde

  Vennebos doet bewust niet mee aan ‘Week tegen Pesten’: “Wij voorkomen pesten met schoolfami­lies”

  De Vlaamse Week tegen Pesten loopt van 10 tot en met zaterdag 18 februari. Sommige scholen willen over het hele jaar meer aandacht bieden aan het probleem dan het slechts één week te belichten. Zo doet GO!Bassischool Vennebos in Schilde bewust niet mee aan de actieweek. “We leggen sowieso niet de nadruk op pesten, maar focussen liever op de sociale aspecten van onze schoolfamilies en de talentontwikkeling bij de kinderen”, aldus zorgcoördinator Filip Vermeiren.
 2. Twee minderjarige verdachten van phishing opgepakt tijdens routinecontrole in Merksem
  Merksem

  Twee minderjari­ge verdachten van phishing opgepakt tijdens routinecon­tro­le in Merksem

  De Antwerpse politie heeft afgelopen weekend in Merksem twee minderjarigen onderschept die zich verdacht gedroegen. Dat gebeurde tijdens een politieactie tegen woninginbraken. Toen de jongens gecontroleerd werden, bleek door de inhoud van hun telefoons dat ze zich bezighielden met phishingpraktijken. Vooral via tweedehandswebsites probeerden ze mensen betalingen te laten doen en zo op te lichten.
 3. Muziekinstrumenten van failliet bedrijf Keymusic gaan onder de hamer: “We starten met korting van 90%”
  Stabroek/Antwerpen/Temse/Gent/Brussel

  Muziekin­stru­men­ten van failliet bedrijf Keymusic gaan onder de hamer: “We starten met korting van 90%”

  Einde september 2022 ging Keymusic, een van de grootste muziekwinkelketens in de Benelux, voor de tweede keer failliet. De zoektocht naar een overnemer van de Belgische filialen was vruchteloos. De overige honderden muziekinstrumenten en toebehoren worden per opbod verkocht. Sinds dinsdag kan je bieden via het online veilinghuis HammerTime uit Hoevenen (Stabroek).