Jonas Bresseleers is erg aangedaan na het overlijden van zijn ploegmakker.
Volledig scherm
Jonas Bresseleers is erg aangedaan na het overlijden van zijn ploegmakker. © Radio 2 Antwerpen

“Ik fietste voorop en stak het kruispunt als eerste over”: Jonas worstelt met schuldgevoel na ongeval dat Stef Loos (19) het leven kostte

Wielrenner Jonas Bresseleers (19) uit Brasschaat treurt om het plotse overlijden van zijn ploegmakker Stef Loos tijdens een wedstrijd voor beloften. Een bestelwagen reed hen aan nadat een seingever hen in de verkeerde richting had gestuurd. Jonas voelt zich schuldig. “Ik reed op kop en stak als eerste het kruispunt op”, vertelt Jonas aangedaan.

6 reacties

 • Tom Pollet

  2 jaar geleden
  Als er iemand schuld treft is het de organisatie!!! Is hier dan totaal geen controle op?? is de opbrengst weer belangrijker dan de levens?? RIP STEF
 • Severine Cap

  2 jaar geleden
  Het is triest, maar jongen toch, je bent hier voor mij in elk geval helemaal niet schuldig aan, sterkte aan alle betrokkenen.
 • Karel Van Geel

  2 jaar geleden
  Zeer triest, had niet mogen gebeuren. Sterkte aan iedereen die hierbij betrokken is.
 • Anthony van der Borght

  2 jaar geleden
  Enige fout van de organisatie.. normaal staan er mensen op straat om de auto's niet door te laten !!! Dus het is niet de schuld van de wagen .. maar de organisatie ZELF!!!
 • Isha Materne

  2 jaar geleden
  Kop op, je mag jezelf geen verwijt geven. Ik ben er zeker van dat die jongen je niets zou verwijten zowel zijn ouders zullen dat ook niet doen. Heel veel sterkte! & enige deelneming
 1. In 1994 overleed hun moeder bij een auto-ongeval, nu gaan zussen op zoek naar meer informatie: “De onwetendheid blijft knagen”
  Boom/Rumst/Merksem/Deurne

  In 1994 overleed hun moeder bij een au­to-ongeval, nu gaan zussen op zoek naar meer informatie: “De onwetend­heid blijft knagen”

  Vanessa (37) en Jessica D’haese (38) zijn gestart met een zoektocht naar informatie over hun overleden moeder Nancy Van Landeghem. Zij kwam in 1994 om het leven in een ongeval nabij de Belgisch-Franse grens, toen de zussen zelf amper 9 en 11 jaar waren. Met de weinige gegevens die ze nu hebben, hopen ze via de sociale media de hiaten in het verhaal te kunnen invullen. “We zouden graag alles een plaats kunnen geven, maar als je achterblijft met zoveel vragen is dat onmogelijk.”
 2. REPORTAGE. Intiem openluchtconcert om 5 (!) uur ’s ochtends: “Zijn jullie ál wakker of nóg wakker?”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  REPORTAGE. Intiem openlucht­con­cert om 5 (!) uur ’s ochtends: “Zijn jullie ál wakker of nóg wakker?”

  Wie is er zo zot om op een zondagochtend om vier uur uit zijn nest te komen om naar een ingetogen pianoconcert te gaan kijken? Driehonderd man uit Antwerpen blijkbaar. De Duitse virtuoos Martin Kholstedt deed met zijn vleugelpiano het Rivierenhof ontwaken voor de opkomende zon. “Samen wakker worden met de muziek, de vogeltjes die beginnen fluiten, de dauw die verdwijnt voor de zon. Prachtig, toch?”