De reeën zijn allemaal het slachtoffer van loslopende honden, volgens het Vlaams Opvangcentrum (VOC) voor Vogels en Wilde Dieren Brasschaat-Kapellen.
Volledig scherm
PREMIUM
De reeën zijn allemaal het slachtoffer van loslopende honden, volgens het Vlaams Opvangcentrum (VOC) voor Vogels en Wilde Dieren Brasschaat-Kapellen. © VOC Brasschaat Kapellen

Hoogzwangere reeën doodgebeten door loslopende honden: “Voor de honderdste keer: hou je hond gewoon aan de leiband”

Brasschaat/Kapellen/WuustwezelHet Vlaams Opvangcentrum (VOC) voor Vogels en Wilde Dieren Brasschaat-Kapellen lanceert een oproep aan hondenbaasjes om hun viervoeters aan de leiband te houden. De afgelopen drie à vier weken vonden medewerkers zes reeën en vijf kalfjes doodgebeten terug. 

  1. REPORTAGE. Intiem openluchtconcert om 5 (!) uur ’s ochtends: “Zijn jullie ál wakker of nóg wakker?”
    PREMIUM
    ANTWERPEN

    REPORTAGE. Intiem openlucht­con­cert om 5 (!) uur ’s ochtends: “Zijn jullie ál wakker of nóg wakker?”

    Wie is er zo zot om op een zondagochtend om vier uur uit zijn nest te komen om naar een ingetogen pianoconcert te gaan kijken? Driehonderd man uit Antwerpen blijkbaar. De Duitse virtuoos Martin Kholstedt deed met zijn vleugelpiano het Rivierenhof ontwaken voor de opkomende zon. “Samen wakker worden met de muziek, de vogeltjes die beginnen fluiten, de dauw die verdwijnt voor de zon. Prachtig, toch?”