Grenspark Kalmthoutse Heide
Volledig scherm
Grenspark Kalmthoutse Heide © emz

GroenRand razend over nee van gemeenten tegen Grenspark Kalmthoutse Heide als Nationaal Park

KalmthoutGrenspark Kalmthoutse Heide wil een Nationaal Park worden. Op Brasschaat na wil geen enkel bestuur van betrokken gemeentes op dit moment een engagement aangaan. De voornaamste redenen zijn het gebrek aan toelichting en de onduidelijkheid over de impact op woningen en landbouw. GroenRand is verbolgen over deze houding. “Als het Grenspark geen Nationaal Park wordt, dan heeft geen enkel gebiedsgericht project in Vlaanderen de kans om een Nationaal Park te worden”, fulmineert Dirk Weyler, coördinator van de natuurvereniging. 

 1. Drie messendragers krijgen proces-verbaal
  Brasschaat

  Drie messendra­gers krijgen pro­ces-ver­baal

  Een interventieploeg van de Lokale Politie Brasschaat heeft in de nacht van dinsdag op woensdag verschillende voertuigen gecontroleerd. Drie bestuurders droegen een mes bij zich, wat een verboden wapen is. Ze kregen elk een proces-verbaal. Twee chauffeurs hadden een hoeveelheid cannabis op zak, wat hen een onmiddellijk te betalen boete van 75 euro opleverde. Een bromfietser reed onder invloed van drugs. De man zal zich moeten verantwoorden voor de politierechter.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Think Pink zoekt ‘Anita’s: (ex-)borstkankerpatiënten die loopuitdaging willen aangaan op Antwerp 10 Miles
  Lille/Brasschaat

  Think Pink zoekt ‘Anita’s: (ex-)borstkan­ker­pa­tiën­ten die loopuitda­ging willen aangaan op Antwerp 10 Miles

  Borstkankerorganisatie Think Pink Europe en het lingeriemerk Anita organiseren zowel op de Lilse Bergen als in Casa Callenta in Brasschaat twee informatiemomenten rond het project ‘Anita’. Het streefdoel is om je als borstkankerpatiënt toch weer wat fit en gezond te kunnen/willen voelen en op de Antwerp 10 Miles in 2022 straffe toeren uit te halen. Er zijn nog twee infomenten in Lille en Brasschaat.