De elektrische fiets werd snel teruggevonden.
Volledig scherm
De elektrische fiets werd snel teruggevonden. © Politie Brasschaat

Gestolen elektrische fiets teruggevonden na huiszoeking

BrasschaatDe politie Brasschaat kreeg donderdag melding van een gestolen elektrische fiets. Dankzij onderzoek en een tip kon de politie de fiets terugvinden.

 1. Gezocht: buddy’s voor gezinnen die het moeilijk hebben
  Brasschaat

  Gezocht: buddy’s voor gezinnen die het moeilijk hebben

  Het Huis van het Kind in Brasschaat is nog op zoek naar buddy’s voor gezinnen die het moeilijk hebben. De vrijwilligers gaan twee tot drie uurtjes per week langs bij een vast gezin om spelletjes te spelen, op stap te gaan, de Nederlandse taal te oefenen, te helpen bij papierwerk en een luisterend oor te bieden. Ze krijgen ondersteuning en info van de coördinator. Maandelijks komen de vrijwilligers samen voor een vorming of om ervaringen met elkaar uit te wisselen bij een tasje koffie. Meer informatie via de gemeentelijke website. Wie interesse heeft, kan contact opnemen met de coördinator op het nummer 04 92 25 03 81 of door te mailen naar gezinsbuddy@brasschaat.be.
 1. Kunstnierafdeling zet ervaringsdeskundigen in: “Extra verbinding tussen artsen, verpleegkundigen en patiënten”
  Malle/Brasschaat

  Kunstnier­af­de­ling zet ervarings­des­kun­di­gen in: “Extra verbinding tussen artsen, verpleeg­kun­di­gen en patiënten”

  Nierpatiënten hebben vaak nood aan nuttige tips of antwoorden of praktische vragen nadat hun leven overhoop gegooid is door de diagnose en intensieve behandeling. Daarom heeft de kunstnierafdeling van AZ Voorkempen (Malle) en AZ Klina (Brasschaat), die voor deze medische dienst al langer samenwerken, een nieuw project op gang getrapt. Vier nierpatiënten zijn zopas opgeleid tot ervaringsdeskundigen. Ze gaan vanuit eigen bevindingen andere patiënten bijstaan.