Een heleboel kinderen kwamen zich zaterdag uitleven op het nieuwe multimovepad in Brasschaat
Volledig scherm
Een heleboel kinderen kwamen zich zaterdag uitleven op het nieuwe multimovepad in Brasschaat © emz

Eerste multimovepad van provincie ingespeeld in Brasschaat

BrasschaatMaar liefst 29 uitdagingen vallen te bedwingen op het avontuurlijk parcours van twee kilometer doorheen de Brusselse Bossen en de Kattekensberg in Mariaburg (Brasschaat). Dat allereerste multimovepad in de provincie Antwerpen werd zaterdag officieel geopend. De aanwinst in het bos kon heel wat kinderen bekoren. Zelfs enkele ouders waagden zich aan de opdrachten en hindernissen. 

 1. Vaarwel, helse busrit: proefproject vindt oplossingen voor vervoer van leerlingen buitengewoon onderwijs
  PREMIUM
  Antwerpen/Schoten/Brasschaat/Schilde

  Vaarwel, helse busrit: proefpro­ject vindt oplossin­gen voor vervoer van leerlingen buitenge­woon onderwijs

  Vijf uur of zelfs langer per dag op de schoolbus. Dat schrijnend lot moe(s)ten talloze kinderen uit het buitengewoon onderwijs ondergaan, vooral door de coronamaatregelen. Al waren de helse ritten al langer een probleem. De Vlaamse overheid besloot het pilootproject ‘Raket’ uit te rollen in Antwerpen, Schoten, Brasschaat en Schilde. Tijdens de proefperiode van drie schooljaren werden heel wat creatieve uitwegen gevonden. Op basis van de resultaten kan de Vlaamse overheid nu structurele oplossingen invoeren.
 1. #LikeMe en De Grungblavers brengen sfeer erin op Vlaamse feestdag in Brasschaat
  Brasschaat

  #LikeMe en De Grungbla­vers brengen sfeer erin op Vlaamse feestdag in Brasschaat

  De affiche voor de gratis 11 juliviering in het Gemeentepark van Brasschaat is veelbelovend. Van 14.30 uur tot 15.30 uur geeft de populaire cast van de jeugdserie #LikeMe een concert tijdens de familienamiddag, waarop ook een kinderboerderij en voorstelling BV Natuur van Karel Casier wordt voorzien. Van 20.30 uur tot en met 22.30 uur is het aan De Grungblavers, een groep bekende Antwerpenaren waaronder Jan Van Looveren, Stany Crets en Gène Bervoets, die wereldhits vertalen naar het “Aantwaarps”. Een geluidsarm laservuurwerk zorgt om 23 uur voor een slotspektakel.
 2. Kan Toneelhuis fluiten naar subsidie van 3,1 miljoen euro per jaar? Beslissing valt mogelijk vandaag al
  ANTWERPEN

  Kan Toneelhuis fluiten naar subsidie van 3,1 miljoen euro per jaar? Beslissing valt mogelijk vandaag al

  Na menig Griekse tragedie te hebben opgevoerd, hangt het Zwaard van Damocles nu zelf boven het hoofd van Toneelhuis, de werking achter de Antwerpse Bourlaschouwburg. De Vlaamse overheid gaat opnieuw hard snoeien in subsidies voor de kunstensector en Toneelhuis dreigt één van de slachtoffers te worden. Mogelijk valt er vandaag al een beslissing in Brussel en dan is het mogelijk boeken toe voor het stadstheater.