Vaccinatiecentrum Noorderkempen in Brasschaat
Volledig scherm
Vaccinatiecentrum Noorderkempen in Brasschaat © Joel Hoylaerts / Photo News

Eén op vier vrijwilligers van vaccinatiecentrum Noorderkempen moet afbellen door... corona

NoorderkempenHet vaccinatiecentrum van de Eerstelijnszone Noorderkempen in Brasschaat draait op volle toeren. Momenteel worden er dagelijks wel 1.800 à 2.000 boosterprikken gezet. Al moeten wel wat vrijwilligers en bezoekers zich afmelden vanwege corona. 

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 2. Vennebos doet bewust niet mee aan ‘Week tegen Pesten’: “Wij voorkomen pesten met schoolfamilies”
  PREMIUM
  Schilde

  Vennebos doet bewust niet mee aan ‘Week tegen Pesten’: “Wij voorkomen pesten met schoolfami­lies”

  De Vlaamse Week tegen Pesten loopt van 10 tot en met zaterdag 18 februari. Sommige scholen willen over het hele jaar meer aandacht bieden aan het probleem dan het slechts één week te belichten. Zo doet GO!Bassischool Vennebos in Schilde bewust niet mee aan de actieweek. “We leggen sowieso niet de nadruk op pesten, maar focussen liever op de sociale aspecten van onze schoolfamilies en de talentontwikkeling bij de kinderen”, aldus zorgcoördinator Filip Vermeiren.