DOMO Antwerpse Kempen deelde woensdag naar aanleiding van haar 3-jarig jubileum goodiebags uit in het gemeentepark van Brasschaat. V.l.n.r.: coördinatrices Marijke Buyens (DOMO Noorderkempen), Joyce Donckers (DOMO Voorkempen) en Elise Willeme (DOMO Ranst)
Volledig scherm
DOMO Antwerpse Kempen deelde woensdag naar aanleiding van haar 3-jarig jubileum goodiebags uit in het gemeentepark van Brasschaat. V.l.n.r.: coördinatrices Marijke Buyens (DOMO Noorderkempen), Joyce Donckers (DOMO Voorkempen) en Elise Willeme (DOMO Ranst) © emz

DOMO Antwerpse Kempen blaast drie kaarsjes uit: “Gestart in drie gemeentes, nu zijn dat er twaalf”

Voorkempen/Noorderkempen/RanstDOMO (Door Ondersteuning Mee Opvoeden) is exact drie jaar actief in de Antwerpse Kempen. Deze mijlpaal ging niet onopgemerkt voorbij. De lokale afdeling van de organisatie voor vrijwillige gezinsondersteuning deelde woensdagnamiddag goodiebags uit in het gemeentepark van Brasschaat.

 1. Wuustwezel wint na 150 jaar dan toch de ‘Slag om Achterbroek’ (maar aan de inwoners van Achterbroek: het ging maar om een spelletje)
  Kalmthout/Wuustwezel/Achterbroek

  Wuustwezel wint na 150 jaar dan toch de ‘Slag om Achter­broek’ (maar aan de inwoners van Achter­broek: het ging maar om een spelletje)

  Achterbroek werd op 1 juli 1871, exact 150 jaar geleden dus, uitgeroepen tot zelfstandige parochie. Dat gebeurde niet zomaar zonder slag of stoot want zowel Kalmthout als Wuustwezel hielden het jaren tegen. Met het spel ‘Slag om Achterbroek’ nemen Hilde en Ann Francken iedereen mee door de geschiedenis van Achterbroek. Woensdag namen enkele schepenen uit beide gemeenten het op tegen een derde team van de Kerkraad van Achterbroek. Kalmthout speelde al meteen vals, want ze daagden met drie op. En Wuustwezel: die namen wraak want ze wonnen.
 2. REPORTAGE. Intiem openluchtconcert om 5 (!) uur ’s ochtends: “Zijn jullie ál wakker of nóg wakker?”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  REPORTAGE. Intiem openlucht­con­cert om 5 (!) uur ’s ochtends: “Zijn jullie ál wakker of nóg wakker?”

  Wie is er zo zot om op een zondagochtend om vier uur uit zijn nest te komen om naar een ingetogen pianoconcert te gaan kijken? Driehonderd man uit Antwerpen blijkbaar. De Duitse virtuoos Martin Kholstedt deed met zijn vleugelpiano het Rivierenhof ontwaken voor de opkomende zon. “Samen wakker worden met de muziek, de vogeltjes die beginnen fluiten, de dauw die verdwijnt voor de zon. Prachtig, toch?”
 3. Hiphopfestival Fire Is Gold stelt kraakvers, jong team voor: “We willen meer dan ooit onze sociale rol vervullen”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Hiphopfes­ti­val Fire Is Gold stelt kraakvers, jong team voor: “We willen meer dan ooit onze sociale rol vervullen”

  Het Antwerpse hiphopfestival Fire Is Gold wil niet enkel mooie praatjes verkopen om zo divers mogelijk te zijn, maar wil het effectief ook zijn, en dat start bij de basis. Daarom werkt het festival vanaf nu met een volledig nieuw team van creatievelingen uit de lokale hiphopsector en wil het festival meer dan ooit een sociale functie vervullen. “Divers? Dat is een lelijk woord: representatief voor de samenleving.”