Het wedstrijdteam van Dansstudio Pivolté, die tijdens het hemelvaartweekend acht voorstellingen van de show 'De Kwetsbaarheid' op het programma heeft staan
Volledig scherm
Het wedstrijdteam van Dansstudio Pivolté, die tijdens het hemelvaartweekend acht voorstellingen van de show 'De Kwetsbaarheid' op het programma heeft staan © Robert Biesemans

Dansschool brengt nieuwe voorstelling met choreografieën van betreurd oprichter

BrasschaatMaar liefst acht voorstellingen op vier dagen staat Dansstudio Pivolté uit Brasschaat te wachten tijdens het hemelvaartweekend. Zevenhonderd dansers brengen in Sportoase Elshout de nieuwe show ‘De Kwetsbaarheid’. Raker dan ooit is die oorspronkelijke werktitel, want de dansschool verloor einde januari haar bezieler Werner Leysen, die nog mee aan de bron stond van deze opvoering. 

 1. Tien jaar cultuur-educatieve vrijhaven Stormkop: “Iedereen doet hier zijn eigen afwas, ook de ministers die hier over de vloer komen”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Tien jaar cul­tuur-educatieve vrijhaven Stormkop: “Iedereen doet hier zijn eigen afwas, ook de ministers die hier over de vloer komen”

  Een niet-vrijblijvende culturele vrijhaven. Zo noemt de educatieve werking Stormkop op het Eilandje zichzelf. Al tien jaar organiseert Stormkop kampen en workshops voor kinderen en tieners. Daarnaast zet het in op culturele activiteiten zoals concerten en wereldkeuken en brengt mee het maritiem erfgoed van de omgeving onder de aandacht. “Iedereen is welkom in onze minimaatschappij, van kansarme jongeren tot BV’s die hier komen eten, maar ze moeten er zelf ook wat voor doen om ze draaiende te houden.”
 2. Reggae-hiphop-formatie Wahwahsda maakt comeback: “Na een sabbatperiode van vijf jaar begon het gewoon te hard te kriebelen”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Reg­gae-hip­hop-formatie Wahwahsda maakt comeback: “Na een sabbatperi­o­de van vijf jaar begon het gewoon te hard te kriebelen”

  “Wah, waaaah, wah was da?” Het klinkt wellicht nog bekend in de oren van iedereen in en rond de Koekenstad die zich de afgelopen decennia met reggae en hiphop bezig hield. Tien jaar na hun laatste album komt de vijfkoppige reggae-hiphop-formatie ‘Wahwahsda’ rond ‘Sput’ en ‘Wally’ - gekend van Tourist LeMC - met nieuw werk én plannen voor nieuwe liveshows. “Onze nieuwe single gaat over de zoektocht naar een plek voor jezelf in de wereld, en dat dat perfect oké is.”
 3. REPORTAGE. Klein nooddorp verwelkomt al tien Oekraïners: “Beter dan huis met dreiging van raketten boven je hoofd”
  PREMIUM
  Kapellen

  REPORTAGE. Klein nooddorp verwelkomt al tien Oekraïners: “Beter dan huis met dreiging van raketten boven je hoofd”

  Tien Oekraïners hebben al hun intrek genomen in de twintig woonunits aan het gemeentehuis Beukenhof langs de Christiaan Pallemansstraat in Kapellen. De 35-jarige Kataryna neemt genoegen met haar bescheiden kamer. Wat ze van België vindt? “Ik vertelde mijn man - die nog in Oekraïne is - dat het te vergelijken valt met Zwitserland, maar dan in het klein”, lacht ze.