'Starter van het Jaar' Serge Lamoral (31) uit Brecht.
Volledig scherm
'Starter van het Jaar' Serge Lamoral (31) uit Brecht. © Perfect Pixel in opdracht van UNIZO Provincie Antwerpen

Chef-patissier wint Vlaamse ondernemersprijs met ambachtelijke taartbasis: “Dit is van goudwaarde”

De jonge chef-patissier Serge Lamoral (31) uit Brecht heeft afgelopen donderdag de nationale ondernemersprijs ‘Starter van het Jaar’ van Unizo gewonnen. Samen met banketbakker Jens Van Bouwel (28) uit Brecht bracht hij in september 2019 met ‘Pastry Solutions’ ambachtelijke, kant-en-klare basissen voor taart en gebak op de markt. Op die manier willen ze de bakkerijsector redden. “Ik denk dat ons idee uitgekozen werd omdat het een oplossing biedt voor een actueel probleem”, licht Serge toe.

 1. Personeel Texaco gaat in staking: “Werknemer moet op eentje kassa, bakkerij, post én pompen runnen”
  Brasschaat/'s-Gravenwezel

  Personeel Texaco gaat in staking: “Werknemer moet op eentje kassa, bakkerij, post én pompen runnen”

  Wie donderdag in de morgen of middag wilde tanken bij het Texaco-tankstation op de Bredabaan in Brasschaat, was eraan voor de moeite. De pompen waren tot 15 uur geblokkeerd door wagens van werknemers, die staakten vanwege het personeelstekort en bijgevolg hoge werkdruk. De actie wierp haar vruchten af. “Totdat er bijkomend personeel gevonden is, worden de openingsuren van de tankstations aangepast”, aldus vakbondssecretaris Kevin Kiggen van de christelijke bediendevakbond ACV Puls. De winkels aan de tankstations van Texaco in ‘s-Gravenwezel en Brasschaat blijven nog de hele dag gesloten.
 2. Ben jij de grootste veldritkenner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Cross

  Ben jij de grootste veldritken­ner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro

  Op 2 oktober, gaat de Gouden Cross opnieuw van start. Na een jaar vol afgelastingen - door het alom gekende virus - moet het opnieuw een episch veldritseizoen worden. Welke renners zullen volgens jou goed scoren dit seizoen? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals 5.000 euro cash. We leggen uit hoe je een ploegje kan maken en hoe je punten scoort.
 1. Jonge chef-patissiers winnen ondernemersprijs met ambachtelijke kant-en-klare basis voor taart en gebak: “Wij willen de bakkerijsector redden”

  Jonge chef-patissiers winnen onderne­mers­prijs met ambachte­lij­ke kant-en-kla­re basis voor taart en gebak: “Wij willen de bakkerij­sec­tor redden”

  Op vrijdag 14 februari heeft UNIZO de prijs voor Starter van het Jaar uitgereikt aan patissier Serge Lamoral (31) van Pastry Solutions (PASSO), een bedrijf dat zijn uitvalsbasis heeft bij Brood & Banket Service Brasschaat. Samen met chef-patissier Jens Van Bouwel (28) lanceerde hij in september ambachtelijke, maar kant-en-klare basissen en binnenkanten voor taart en gebak. Daarmee willen de jonge ondernemers de banketbakkerssector uit de nood helpen. “Met onze basis kunnen bakkers in een paar minuten tijd een taart creëren, maar toch hun eigen stempel op het eindproduct drukken”, licht Lamoral toe.