De buurtbewoners kregen maandagavond spreekrecht op de gemeenteraad. Ook de kinderen kwamen met zelfgemaakte borden mee protesteren.
Volledig scherm
De buurtbewoners kregen maandagavond spreekrecht op de gemeenteraad. Ook de kinderen kwamen met zelfgemaakte borden mee protesteren. © Toon Verheijen

Buurt Maria-ter-Heide krijgt geen garanties op behoud speelbos

Buurtbewoners van het speelbos in Maria-ter-Heide vroegen maandagavond op de gemeenteraad staalharde garanties dat hun speelbos ook in de toekomst voor 100 procent speelbos blijft. Nadat ze vijf jaar geleden al eens actie voerden voor het behoud, duiken er nu opnieuw plannen op om op een gedeelte betaalbare woningen te creëren. De actievoerders kregen spreekrecht op de gemeenteraad en overhandigden burgemeester Jan Jambon een petitie met maar liefst 1.495 handtekeningen. 

0 reacties

 1. Eerste testevenement in Bourlaschouwburg goed verlopen: “Je voelde de honger bij het publiek, het applaus voelde als een ontlading”
  ANTWERPEN

  Eerste testevene­ment in Bourla­schouw­burg goed verlopen: “Je voelde de honger bij het publiek, het applaus voelde als een ontlading”

  “Dit is níet het nieuwe normaal, cultuur is veilig.” Het Antwerpse Toneelhuis kon zaterdagavond niet genoeg benadrukken dat de première van de voorstelling ‘April’ een testevenement was. “Het is niet de bedoeling dat onze bezoekers vanaf nu telkens twee coronatesten moeten ondergaan, we doen dit enkel om de luchtkwaliteit te meten en de logistiek uit te testen.”
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”